Ιούλιος 2020

Η Ουάσιγκτον «βαθιά προβληματισμένη» καθώς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πλέει προς την Κύπρο

Ένα τουρκικό σεισμικό ερευνητικό σκάφος έπλευσε στα ανοικτά της Κύπρου την Πέμπτη το πρωί, αφού η Άγκυρα εξέδωσε ένα τέλεξ πλοήγησης που διατηρεί τμήματα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου (ΑΟΖ), σε μια κίνηση που η Ουάσιγκτον φέρεται να αποκαλεί «προκλητική».

Το Barbaros εντοπίστηκε έξω από την ακτή της Αμμοχώστου στις 6 π.μ. μετά ον απόπλου από το τουρκικό λιμάνι της Τασούκου αργά την Τετάρτη, ακολουθώντας το Navtex, κρατώντας τα μπλοκ 2 και 3, και ένα τμήμα του μπλοκ 13, τα οποία βρίσκονται στην ΑΟΖ της Κύπρου, από τη νοτιοανατολική ακτή του διαιρεμένου νησιού.

Οι εντάσεις στην Τουρκία πυροδοτούν διπλωματική φρενίτιδα

Η ένταση μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει σεισμική έρευνα σε τμήματα της ελληνικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας και τη στρατιωτική κινητοποίηση που προκλήθηκε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οδήγησε στην επέμβαση του Βερολίνου, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να τηλεφωνεί στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Τρίτη το βράδυ, ζητώντας την αποκλιμάκωση.

Επεκτείνεται η λωρίδα ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη

Τα δημοτικά συνεργεία στη Θεσσαλονίκη θα μετακινήσουν μια υπάρχουσα λωρίδα ποδηλάτου από τον κεντρικό πεζόδρομο της Παραλίας προς την πόλη, σε μια κίνηση που οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι θα προσφέρουν περισσότερες επιλογές στους μετακινούμενους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η νέα, αμφίδρομη ποδηλατική λωρίδα θα δημιουργηθεί κατά μήκος της λεωφόρου Νίκης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερύθρου Σταύρου και Δημητρίου Γουνάρη και θα διαρκέσουν δύο ημέρες.

Τρεις νέοι σταθμοί του μετρό της Αθήνας για την ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη

Τρεις νέοι σταθμοί του μετρό άνοιξαν για το κοινό την Τρίτη στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ονομασμένοι από τα προάστια του Πειραιά της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, οι νέοι σταθμοί της γραμμής 3 του μετρό θα εξυπηρετούν 60.000 άτομα καθημερινά, αριθμός που θα αυξηθεί περαιτέρω όταν η επέκταση της γραμμής 3 φτάσει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το 2022.

Η απόσταση από τη Νίκαια έως το Σύνταγμα θα καλυφθεί σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο αεροδρόμιο σε 55 λεπτά. Η συχνότητα υπηρεσίας από τις 07:30 έως τις 17:30 θα είναι μόλις οκτώ λεπτά.

Η Ελλάδα ανοίγει ξανά για διεθνή γυρίσματα με τη νέα ταινία της Αμοργού

Πάνω από τρεις δεκαετίες από το ντεμπούτο της στην ασημένια οθόνη, η Αμοργός, το ελληνικό νησί που γοητεύει την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα μέσω της λατρευμένης ταινίας του Luc Besson του 1988 The Big Blue, έχει οριστεί ξανά ως το γοητευτικό υπόβαθρο μιας νέας διεθνούς συμπαραγωγής.