Σεπτέμβριος 2021

Προσιτή στέγαση για νέους

Η κυβέρνηση ετοιμάζει έναν τύπο για την παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Ακινήτων (ΕΤΑΔ) ως στέγαση για νεαρά ζευγάρια με χαμηλά εισοδήματα.

Το σχέδιο βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια της σύνταξης, αλλά θα είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης στην πολιτική της για την υποστήριξη των νέων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το περασμένο Σάββατο στην κεντρική ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Θα δοθεί πράσινο φως στους παιδίατρους για τον εμβολιασμό παιδιών 12-17 ετών

Σε μια προσπάθεια να ενταχθούν περισσότεροι γονείς στον εμβολιασμό των παιδιών τους και να περιοριστεί η ταχεία εξάπλωση της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Delta του νέου κορονοϊού, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα επιτρέψει στους παιδίατρους τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό ιατρείο για τη χορήγηση εμβολίων Covid-19 σε παιδιά 12-17 ετών.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαιώνει τα σχέδιά του να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Κύπρο στο πλαίσιο μιας περιοδείας που πραγματοποιείται στη Μάλτα και τη Σλοβενία, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί αργότερα το φθινόπωρο, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Τετάρτης.

«Η Σλοβακία είναι στο πρόγραμμα, μετά η Κύπρος, η Ελλάδα και η Μάλτα», δήλωσε ο ποντίφικας στο ισπανικό ραδιόφωνο Cope, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές για την επίσκεψή του νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.