Τρεις νέοι σταθμοί του μετρό της Αθήνας για την ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη

Τρεις νέοι σταθμοί του μετρό άνοιξαν για το κοινό την Τρίτη στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ονομασμένοι από τα προάστια του Πειραιά της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, οι νέοι σταθμοί της γραμμής 3 του μετρό θα εξυπηρετούν 60.000 άτομα καθημερινά, αριθμός που θα αυξηθεί περαιτέρω όταν η επέκταση της γραμμής 3 φτάσει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το 2022.

Η απόσταση από τη Νίκαια έως το Σύνταγμα θα καλυφθεί σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο αεροδρόμιο σε 55 λεπτά. Η συχνότητα υπηρεσίας από τις 07:30 έως τις 17:30 θα είναι μόλις οκτώ λεπτά.

Οι νέοι σταθμοί, εκτός από τη διευκόλυνση της μεταφοράς πολιτών, αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την κυκλοφορία των οχημάτων στις εν λόγω περιοχές.

Κατά το επίσημο άνοιγμα των τριών σταθμών τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυκλοφορία σε αυτά τα προάστια, καθώς και ο ευρύτερος Πειραιάς, θα βελτιωθεί σημαντικά, με 10.000 λιγότερα οχήματα. Όταν το μετρό Line 3 συναντηθεί με το σταθμό ηλεκτρικού τρένου (ΗΣΑΠ) Πειραιά το καλοκαίρι του 2022, περίπου 140.000 επιβάτες αναμένεται να χρησιμοποιούν τους νέους σταθμούς κάθε μέρα.

Η γραμμή 3 του μετρό της Αθήνας έχει τώρα 24 σταθμούς, οι οποίοι θα αυξηθούν σε 27 το 2022 με την προσθήκη τριών ακόμη σταθμών, στα Μανιάτικα, στον Πειραιά και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.