Ιανουάριος 2017

Ιδρύεται η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ιδρύει, με νομοσχέδιο που καταθέτει άμεσα στη Βουλή, την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία. Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Γκαζάκια σε υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα σε υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Γενναδίου.

Ειδικότερα, άγνωστα άτομα τοποθέτησαν τέσσερα γκαζάκια στην είσοδο του υποκαταστήματος, τα οποία εξερράγησαν στις 03:30.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Συνελήφθη άνδρας για βιασμό της κόρης του και 14χρονης φίλης της

Για βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών, ένα εκ των οποίων είναι η κόρη του, καθώς και για ασέλγεια σε βάρος ενός 18χρονου αγοριού,  κατηγορείται 46χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών. 

Σε βάρος του 46χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για βιασμό, αποπλάνηση παιδιών, αιμομιξία, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. 

Τσιγγάνοι χτύπησαν γιατρό όταν πήγαν μεθυσμένη ανήλικη στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Eπεισόδια σε βάρος ενός γιατρού και ενός τραυματιοφορέα τους οποίους τραυμάτισαν προκάλεσαν οι δέκα ενήλικες που μετέφεραν μια μεθυσμένη 13χρονη ανήλικη στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου οι δέκα ενήλικες εκσφενδόνισαν καρέκλες και χτυπούσαν τζαμαρίες με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.
Πληροφορίες του thestival.gr αναφέρουν ότι όλοι οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου είναι τσιγγάνοι.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου έχει ως εξής:

Χιλιάδες κρούσματα απάτης με κάρτες στο α΄εξάμηνο του 2016

Ένα στα 10.000 ευρώ που χρεώθηκαν σε ελληνικές πιστωτικές κάρτες κατά το α΄εξάμηνο του 2016 ήταν προϊόν απάτης σε βάρος των κατόχων των καρτών, σύμφωνα με τα στοιχεία εκθέσεως που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος, γεγονός που δείχνει ότι εκτός από οφέλη, η επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος εγκυμονεί και κινδύνους.

Οδηγούσε για 40 χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας!

Απόσταση 40 χιλιομέτρων στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας αυτοκινητοδρόμου διήνυσε ένας άνδρας περίπου 40 ετών στη νότια Ισπανία, με την τρελή του πορεία να ολοκληρώνεται πάνω σε ένα όχημα της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο και όπως μετέδωσε το  Γαλλικό Πρακτορείο  , ο Γαλλο-Σενεγαλέζος οδηγός, ο οποίος κινούνταν το Σάββατο στον αυτοκινητόδρομο Α92 στην Ανδαλουσία, δεν έδειξε καμία διάθεση να σταματήσει, αναγκάζοντας τις αρχές να διακόψουν την κυκλοφορία προκειμένου να μην σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. 

Ισχυρή έκρηξη σε μονοκατοικία στα Άνω Λιόσια

Ισχυρός αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 4.00 τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στα Άνω Λιόσια.

Δεν σημειώθηκε τραυματισμός, αν και από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

Γκρεμίστηκε τοίχος και καταστράφηκαν τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας.