Τσιγγάνοι χτύπησαν γιατρό όταν πήγαν μεθυσμένη ανήλικη στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Eπεισόδια σε βάρος ενός γιατρού και ενός τραυματιοφορέα τους οποίους τραυμάτισαν προκάλεσαν οι δέκα ενήλικες που μετέφεραν μια μεθυσμένη 13χρονη ανήλικη στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου οι δέκα ενήλικες εκσφενδόνισαν καρέκλες και χτυπούσαν τζαμαρίες με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.
Πληροφορίες του thestival.gr αναφέρουν ότι όλοι οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου είναι τσιγγάνοι.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου έχει ως εξής:

«Κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας, στις 4.30.π.μ. προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου “Γ.Παπανικολάου” η 13χρονη Ντ.Γ. με αναφερόμενη μέθη συνοδευόμενη από 10 άτομα. Οι συνοδοί της αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον ειδικευόμενο ιατρό Γενικής Ιατρικής, κ. Κ.Π. ο οποίος δέχτηκε γροθιά και τραυματίστηκε στο πρόσωπο ενώ προσπαθούσε να τοποθετήσει την ασθενή σε αμαξίδιο μεταφοράς και στη συνέχεια τραυμάτισαν στο πρόσωπο και την τραυματιοφορέα Χ.Μ. Παρότι η ασθενής είναι ανήλικη της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγινε εργαστηριακός έλεγχος και εκτιμήθηκε η κατάσταση της ως αιμοδυναμικά σταθερή.

Οι συνοδοί συνέχισαν να προκαλούν αναστάτωση στην αίθουσα αναμονής του ΤΕΠ καθώς εκσφενδόνιζαν καρέκλες και χτυπούσαν την τζαμαρία στο γραφείο κίνησης του ΤΕΠ. Κλήθηκε η υπηρεσία ασφαλείας του Νοσοκομείου και η Άμεση Δράση . Με δύο περιπολικά μεταφέρθηκαν όλοι στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφάλειας Νεάπολης όπου ακολούθησαν ο ιατρός και η τραυματιοφορέας προκειμένου να καταθέσουν την μαρτυρία τους αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο. Η ανήλικη ασθενής μεταφέρθηκε στο ΓΝ Ιπποκράτειο όπου λειτουργεί Παιδιατρική Κλινική γύρω στις 5.20π.μ. με ασθενοφόρο από το Χαμόγελο του Παιδιού, κατόπιν σχετικής κλήσης στο ΕΚΑΒ».