Μάιος 2015

ΟΕΣ: Αντισυνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης για συνταξιούχους!

Κρίθηκε, επιτέλους, από το Ελεγκτικό Συνέδριο κι αφού είχαν προηγηθεί συνεχείς διαρροές για το αποτέλεσμα, το μείζον ζήτημα της εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε νέα διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε αντισυνταγματική με ισχυρότατη πλειοψηφία (25 υπέρ έναντι 9 κατά) την επίμαχη εισφορά αλληλεγγύης.
Για ποιους θα έχει αναδρομική ισχύ

Συνεληφθησαν 2 ζευγάρια Ρομά - Ποιων είναι τα παιδιά που είχαν;

Στη σύλληψη 2 ζευγαριών Ρομά προχώρησε η αστυνομία στη Λακωνία, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, σε καταυλισμό στην στην περιοχή Τραπεζοντή εντοπίστηκε, μετά από καταγγελίες ένα ζευγάρι με ένα αγοράκι. Και σε έναν άλλον καταυλισμό στην περιοχή Καλύβια Σοχάς, εντοπίστηκε ένα ξανθό κοριτσάκι και συνελήφθησαν οι τσιγγάνοι που παρίσταναν τους γονείς του.

Κρήτη: Πουλούσε κοκαΐνη και άγνωστη σκόνη σε συσκευασίες βανίλιας!

Σήμερα το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 7 συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού βάρους 15 γραμμαρίων και 31 συσκευασίες βανίλιας με άγνωστης σύστασης λευκή σκόνη στο εσωτερικό τους. Βρέθηκε επίσης και το χρηματικό ποσό των 2.725,00 ευρώ, το το οποίο θεωρήθηκε πως αποτελεί απολαβή από παράνομες δραστηριότητες και δεσμεύτηκε.

Πάμε επίσκεψη στους Simpsons;

Όσοι μεγάλωσαν βλέποντας τις ιστορίες της αγαπημένης οικογένειας, κινουμένων σχεδίων, Simpsons θα ανυπομονούν να επισκεφθούν την πόλη τους το Springfiled.

Η πόλη που διαδραματίζονται οι ιστορίες της οικογένειας δεν υπάρχει πλέον μόνο στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Τα Universal Studios, η κορυφαία αλυσίδα θεματικών πάρκων, δημιούργησε ένα χωριό ειδικά για τους fans της σειράς. Εκεί όποιος το επισκεφθεί έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τους αγαπημένους του ήρωες και γιατί όχι, να πιει μία μπίρα στην αγαπημένη μπιραρία του Χόμερ Σίμπσον.

Νέες αποκαλύψεις για τον 27χρονο παιδοκτόνο!

Αυτή η υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και όχι μόνο.

Μέρα με την ημέρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία για το αποτρόπαιο έγκλημα. Μερικά αληθινά και άλλα όχι. Έχουν ακουστεί ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, από το ότι το παιδί δεν έχει πεθάνει, αλλά έχει πουληθεί σε κύκλωμα αγοροπωλησίας παιδιών, μέχρι και σενάρια παιδικής πορνογραφίας ακούγονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μητέρα της Άννυ εκδιδόταν ενώ ήταν έγκυος. Οι μεγάλες αγορές του πατέρα μετά τον θάνατο του παιδιού και πολλά άλλα

«Έφυγε» η Λίλλη Παπαγιάννη

Άσχημα τα νέα για τον Ελληνικό κινηματογράφο. Η ηθοποιός Λίλλη Παπαγιάννη «έφυγε» από τη ζωή χθες, σε ηλικία 80 ετών!

Η Λίλλη Παπαγιάννη έίχε σπουδάσει στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης, με πρώτο της θεατρικό έργο, τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη το 1957. Την ίδια χρονιά γνώρισε και παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη. Μαζί συγκρότησαν θίασο ως το 1965. Στη συνέχεια και ως το 1969 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε παραστάσεις, ενώ από το 1982 ως το 1988 έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο.

Μαδαγασκάρη: Παραδόθηκε μέρος του θησαυρού του πειρατή Κάπτεν Κιντ!

Ο διαβόητος πειρατής Κάπτεν Κιντ, έζησε τον 17ο αιώνα και έδρασε εκεί που σήμερα είναι η Μαδαγασκάρη. Ο Γουίλιαμ Κιντ, όπως ήταν το κανονικό του όνομα, γεννήθηκε στο Γκρίνοκ της Σκωτίας στις 22 Ιανουαρίου 1645. Αν και είχε λάβει εντολή από τις βρετανικές αρχές να καταστείλει την πειρατεία, έγινε ο ίδιος πειρατής. Οδηγήθηκε στην αγχόνη, στο Λονδίνο, στις 23 Μαΐου 1701 με την κατηγορία της δολοφονίας. Ήταν τόσο διαβόητος που το όνομά του αναφέρεται ακόμα σε κείμενα του Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Ποιά είναι η πιο σύντομη πτήση του κόσμου;

Υπάρχουν μερικές τακτικές αεροπορικές συνδέσεις που είναι τόσο σύντομες, καλύπτουν τόσο μικρές αποστάσεις, που πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί υπάρχουν.

Δεν θα το πιστεύατε αν σας λέγαμε πως υπάρχουν πτήσεις για αποστάσεις μικρότερες από 3 χιλιόμετρα. Αποστάσεις δηλαδή, που θα μπορούσαμε να κάνουμε με τα πόδια. Δεν καταλαβαίνεις πότε απογειώθηκε το αεροπλάνο και πότε προσγειώθηκε από το σύντομο της πτήσης.

Κι όμως, υπάρχουν, και μάλιστα δύο από αυτές είναι στην Ελληνική επικράτεια!

Ας τις δούμε:

Φρένο στις «θεραπείες» ανήλικων ομοφυλόφιλων από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ!

Επιτέλους, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έβαλε φρένο σε κάθε μορφής σκιτζή που εκμεταλλευόμενος τα στρεβλά πιστεύω κάποιων ρατσιστών ή κάποιων θρησκόληπτων, υπέβαλλαν σε "θεραπεία" ανήλικους ομοφυλόφιλους.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση που είχε εισαχθεί προς συζήτηση και απαγόρευσε εκ των πραγμάτων να υποβάλλονται στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ σε "θεραπεία" μικρά παιδιά με ομοφυλοφιλικές τάσεις προκειμένου να αλλάξει ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους.