Ιούνιος 2014

Λαίς

Τον πολυθέλγητρο κόσμο των θρύλων και της ιστορίας της ιδιαιτέρας μας πατρίδας της Κορίνθου έχουν κατά τρόπο θαυμαστό απεικονίσει πολλοί από τους αρχαίους επιγραμματοποιούς σε επιγράμματα τους που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη Ελληνική ή Παλατινή Ανθολογία.

Tags: 

Γιώργος Μητσιμπόνας

O Γιώργος Μητσιμπόνας ήταν διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής ο οποίος γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1962 στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας και σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 13 Σεπτεμβρίου του 1997.
Καριέρα
Ο Μητσιμπόνας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της γενέτειράς του,τον Οικονόμο Τσαριτσάνης όπου αγωνιζόταν στη θεση του σέντερ φορ και το 1981 μεταγράφηκε στην ΑΕΛ όντας επιλογή του τότε προπονητή της ομάδας Αντώνη Γεωργιάδη.

Tags: 

Πρώτη αιτία διαζυγίων στη Βρετανία η «απομάκρυνση»

Η απόσταση που δημιουργείται με την τριβή της καθημερινότητας είναι ο σημαντικότερος λόγος διαζυγίων στη Βρετανία

Ενώ μέχρι πρότινος στη Βρετανία ως κύρια αιτία διαζυγίων δέσποζε η απιστία, πλέον τα σκήπτρα διάλυσης των γάμων παίρνει ο θάνατος του έρωτα. Η εταιρεία λογιστικής πληροφόρησης, Γκραντ Θόρτον, βρήκε πως η απιστία, η χρόνια πρωταρχική αιτία διαζυγίου έπεσε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 25%. Στην πρώτη θέση είναι η «απομάκρυνση των συζύγων», το γεγονός δηλαδή ότι δεν είναι ερωτευμένοι πιά, με το εντυπωσιακό ποσοστό του 27%.

Tags: 

Βρέθηκε το ελιξίριο της νεότητας;

Η απάντηση είναι ναι, το ελιξίριο της νεότητας είναι πλέον γεγονός και αποτελείται από μικρά μυστικά, που θα μας κάνουν, όχι μόνο να αισθανόμαστε και να φαινόμαστε, αλλά και να γίνουμε νεότεροι.

Tags: 

Ο... χομπίστας παππούς

Μετά από 60 χρόνια γάμου τίποτα δεν είναι δυνατό να χαλάσει τη σχέση και τη διάθεση αυτού του ζευγαριού. Ούτε καν ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο.

Tags: 

10 ευεργετικές ιδιότητες του καφέ

Η φήμη του καφέ κατά τη διάρκεια των ετών μεταβάλλεται από ειδικούς και από επιστήμονες. Οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν τις θετικές και τις αρνητικές του ιδιότητες. Ωστόσο, υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις, για πολλούς ανθρώπους μπορεί να ονομαστεί ένα ήπιο διεγερτικό ακόμη και αντικαταθλιπτικό ρόφημα.

Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι οι παθιασμένοι λάτρεις του καφέ, δεν θα πρέπει να το παρακάνουν (παρά τις πολλές μελέτες που αποδεικνύουν τα οφέλη της χρήσης) και να καταναλώνουν το πολύ τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Tags: 

Το σκόρδο και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Για πάρα πολλά χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται ως μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων, και έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Οι ενώσεις θείου και συγκεκριμένα η ουσία αλλισίνη, φαίνεται ότι είναι τα ενεργά συστατικά του σκόρδου.

Tags: 

Η γηραιότερη γάτα στη γη

Η Λούσι ζει στην Βρετανία και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά τη συμπλήρωση των 39ων γενεθλίων της! Σύμφωνα με την Daily Mail, η Λούσι γεννήθηκε στην οδό Τόμας στο Λιανέλι της Νότιας Ουαλίας.

Tags: 

Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του 12χρονος λουόμενος

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.

Tags: 

Βελανιδιά

Η βελανιδιά ή βαλανιδιά (επιστ. Δρυς, Quercus) είναι γένος φυτών της οικογένειας των Φηγοειδών (Fagaceae) με 531 αυτοφυή είδη του βόρειου ημισφαίριου της γης [1]. Είναι το κατ΄ εξοχήν δένδρο των Δρυμών.

Tags: 

Σελίδες