Ιούλιος 2015

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά!

Μεσούσης της καλοκαιρινής σεζόν, είχαμε χθες μία σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για το καταμαράν Jet-1, που θα πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Σίφνο, Μήλο, Ιο, Θήρα και είχε εκείνη την ώρα 307 επιβάτες και το «δελφίνι» «Αthina» με 60 επιβάτες, που είχε προορισμό το Αγκίστρι και την Αίγινα.

Προσωρινά, απαγορεύθηκε ο απόπλους και του καταμαράν αλλά και του δελφινιού μέχρι να ελεγχθούν από τεχνικό κλιμάκιο επιθεωρητών. Στο δελφίνι φαίνεται πως έχουν προκληθεί μικρές υλικές ζημιές στο ένα πτερύγιο.

Αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος σε ισόβια πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης!

Μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν πάβει να θεωρείται από πολλούς πρόκληση η αποφυλάκιση του Βασίλης Παπαγεωργόπουλου, πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλης, έστω και με τον όρο της μη εξόδου από την χώρα.

Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από την αίτηση του καταδικασθέντος για να υπαχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, και να αποφυλακιστεί ως έχων αναπηρία άνω του 67%.

Οι άγνωστες φωνές της Pixar

Πολύς κόσμος ονειρεύεται τη μέρα που θα συμμετέχει σε ταινία της Pixar, αλλά ο ηθοποιός ηχογραφήσεων Μπροκ Μέικερ κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του "Πιξαρικό σύμπαν" στο σπίτι του, μόνο με τη φωνή του.

Αν και παλιότερα τον ακούσαμε να ηχογραφεί ως Harry Shearer των Simpsons, τώρα επέστρεψε για να κάνει όσες περισσότερες μιμήσεις μπορέσει. Αυτή τη φορά θα παλέψει το σύμπαν της Pixar, δείχνοντάς μας ότι οι χαρακτήρες που το επανδρώνουν είναι ακόμα πιο έντονοι απ όσο θεωρούμε.

Αλληλο-ανοίγουν πρεσβείες ΗΠΑ και Κούβα! Τέλος εποχής!

Αν κάποιος μας έλεγε πριν λίγο καιρό πως η ΗΠΑ και η Κούβα θα λύσουν τις διαφορές τους θα τον λέγαμε τρελό. Κι όμως, από χθες, ΗΠΑ και Κούβα άνοιξαν και πάλι τις πρεσβείες τους στην Αβάνα και την Ουάσιγκτον αντίστοιχα, στο πλαίσιο της ιστορικής προσέγγισης που ξεκίνησαν πέρυσι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ραούλ Κάστρο, αδερφός του Φιντέλ Κάστρο.

Τα κτίρια που στεγάζουν τα Γραφεία Συμφερόντων καθεμιάς από τις δύο χώρες στην πρωτεύουσα της άλλης ανέκτησαν αυτομάτως το καθεστώς της πρεσβείας το πρώτο λεπτό της 20ης Ιουλίου, ως συνέπεια της συμφωνίας που ανακοινώθηκε στις 30 Ιουνίου.

Δήμαρχος Ηλιούπολης: Οι πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμούς

Ο κ. Βαλασόπουλος σημείωσε ότι δεν κάηκε κανένα σπίτι στο δήμο της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας, ενώ στο Βύρωνα έχει καεί μόνο μια ταβέρνα, λέγοντας «ότι βασικός στόχος ήταν να σωθούν τα σπίτια και οι άνθρωποι και τα καταφέραμε».

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης δηλώνει 100% σίγουρος ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια, κι όχι μόνο στον Υμηττό γιατί ο ίδιος, καθώς βρισκόταν στο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, άκουσε τουλάχιστον 3 εκρήξεις σε σημεία που είχαν αποστάσεις μεταξύ τους πάνω από 300 μέτρα.

O Guy Verhofstadt ξαναχτύπησε!

Ο Βέλγος Guy Verhofstadt που τον είδαμε στην ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο να μιλάει για την διαφθορά στην χώρα μας, ξαναχτύπησε με ένα κείμενο που ανάρτησε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά και το πολιτικό πρόβλημα της Ευρώπης. Μάλιστα, το κείμενό του ήταν εξ' ολοκλήρου στα Ελληνικά.

Πάτρα: Πάνω από 70 συλλήψεις σύγχρονων δουλέμπορων!

Οι λιμενικοί του Λιμεναρχείου Πατρών κατάφεραν ένα σημαντικό χτύπημα στο κύκλωμα που εκμεταλλεύεται τους λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν συλληφθεί πάνω από 70 άτομα, τα οποία επιχείρησαν να διακινήσουν μετανάστες, μέσω του λιμανιού της Πάτρας προς την Ιταλία.

Michael O' Leary: "Η Ελλάδα επέλεξε ένα μάτσο παλαβούς να τους κυβερνούν"

Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο Michael O' Leary, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ryanair.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ιρλανδική εφημερίδα Irish Examiner, μίλησε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα λέγοντας πως «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική, όμως η σημαντικότερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι ότι εξέλεξαν ένα μάτσο παλαβούς».

Πτώση στα χρηματιστήρια λόγω του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα!

Όσο κι αν μας λένε πως δεν θα έχουν επιπτώσεις από ότι γίνεται στην χώρα μας, εμείς διόλου δεν τους πιστεύουμε και τώρα έχουμε και επιχειρήματα. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, πτωτικά κινούνται οι δείκτες σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

GPO: Απάτη τα στοιχεία δημοσκόπησης υπέρ του ΝΑΙ!

Το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ αναπαράγουν ένα δημοψήφισμα που αναφέρει πως το ΝΑΙ προηγείται ελαφρώς. Η δημοσκόπηση αυτή φέρεται να έχει γίνει από την εταιρεία GPO. Όμως, κάτι τέτοιο, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η ίδια η GPO δεν ισχύει.

Ακόμα, η ανακοίνωση αναφέρει πως η εταιρεία προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον όσων τους εμπλέκουν με αυτή την ψευδή δημοσκόπηση.