Πάτρα: Πάνω από 70 συλλήψεις σύγχρονων δουλέμπορων!

Οι λιμενικοί του Λιμεναρχείου Πατρών κατάφεραν ένα σημαντικό χτύπημα στο κύκλωμα που εκμεταλλεύεται τους λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν συλληφθεί πάνω από 70 άτομα, τα οποία επιχείρησαν να διακινήσουν μετανάστες, μέσω του λιμανιού της Πάτρας προς την Ιταλία.

Οι μετανάστες που προσπαθούν να ταξιδέψουν παράνομα, μπορεί να έχουν πληρώσει ακόμα και 1.000 ευρώ ανά άτομο. Ειδικότερα, από τις αρχές του χρόνου, έχουν συλληφθεί 206 μετανάστες που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, αλλά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαβατηριακών ελέγχων, που πραγματοποιούν στο λιμάνι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών.

Παράλληλα, στο ίδιο χρονικό διάστημα, εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε κάποιο όχημα με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας πολλές δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι, είτε είχαν πληρώσει για να μπουν σε αυτό, είτε είχαν καταφέρει να κρυφτούν μέσα στο φορτίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι αλλοδαποί χρησιμοποιούν είτε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, είτε κλεμμένα, πάνω στα οποία έχει επικολληθεί δική τους φωτογραφία, έχοντας πρώτα καταβάλλει μεγάλο χρηματικό ποσό, που όπως που εκτιμάται μπορεί να ξεπερνά και τα 1.000 ευρώ.