Ιούνιος 2015

Charie Hebdo: To σατυρικό σκίτσο της Κριστίν Λαγκάρντ!

Το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, κακά τα ψέμματα, οι περισσότεροι στην χώρα μας το γνώρισαν μετά την δολοφονική επίθεση των φανατικών μουσουλμάνων εναντίον των σκιτσογράφων και άλλων υπαλλήλων του.

Όμως, από τότε που άρχισα να το παρακολουθώ, δεν παύει να με εκπλήσσει. Αυτή τη φορά περιέλαβε την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Έφυγε σήμερα η διάδοχος της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Μητέρας Τερέζα!

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η αδελφή Νιρμάλα που είχε διαδεχθεί την Μητέρα Τερέζα ως επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσε, τους «Ιεραπόστολους της Ελεημοσύνης».

Μετά τον θάνατο της Μητέρας Τερέζας το 1997, η αδελφή Νιρμάλα Τζόσι, ανέλαβε να συνεχίσει το έργο της οργάνωσης και κατάφερε να το κάνει γνωστό σε 134 χώρες ανοίγοντας παραρτήματα σε χώρες όπως το Αφγανιστάν,η Ταϊλάνδη και το Ισραήλ. Το 2009 παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Κοζάνη: Αρχαιολογικός θησαυρός ανακαλύφθηκε σε σπίτι!

Πλήθος αρχαίων αντικειμένων της προϊστορικής, ελληνιστικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου, κατηγορείται ότι κατείχε ανδρόγυνο που συνελήφθη στην Κοζάνη. Την υπόθεση έφερε στο «φως» η Ασφάλεια Κοζάνης, που εδώ κι ένα μήνα είχε πληροφορίες ότι ο 52χρονος και η 49χρονη σύζυγός του, κρύβουν στο σπίτι τους έναν ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικό θησαυρό.

Φθιώτιδα: Έχασε τη ζωή της από ένα σουβλάκι!

Ένα τραγικό γεγονός συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην παραλία της Γλύφας.

Η άτυχη 52χρονη γυναίκα, βουλγαρικής υπηκοότητας, πήγε σε παραλιακό κατάστημα της Γλύφας για να φάει ένα σουβλάκι.

Δυστυχώς όμως η έξοδός της αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία.

Σύμφωνα με το Lamiareport, η 52χρονη πνίγηκε την ώρα που έτρωγε. Ακολούθησε πανικός. Όσοι βρέθηκαν στο σημείο προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να επαναφέρουν την άτυχη γυναίκα, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Διώξεις για την ΜEGA-κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος!

Ποινική δίωξη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατ΄εξακολούθηση άσκησε η αρμόδια Εισαγγελία, μετά από τη διαπίστωση ότι είχε παραβιαστεί η παροχή της Τηλέτυπος MEGA AE, και «έγραφε» μικρότερη κατανάλωση.

Τα σχετικά στοιχεία έδωσε, μέσω εγγράφου στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Ραχήλ Μακρή.

Φρίκη: ΜΑΤατζής έπνιξε το 7χρονο κοριτσάκι του!!!

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι 47χρονος αρχιφύλακας των ΜΑΤ συνελήφθη με την κατηγορία ότι στραγγάλισε το ίδιο του το κοριτσάκι, μέσα στο σπίτι τους, στη Θεσσαλονίκη.

Το φρικτό έγκλημα έγινε στον Εύοσμο, στην οδό Νεμέας, όπου και βρέθηκε το άψυχο κορμάκι του παιδιού.

Δράστης, 47χρονος αρχιφύλακας των ΜΑΤ, ο οποίος κρατείται για ανθρωποκτονία.

Η σύζυγός του έλειπε εκείνη την ώρα από το σπίτι, όπως επίσης το -ηλικίας ενός έτους- μικρότερο παιδί τους.

Μουσταφά Ακιντζί: Θα πρέπει μια ζωή να είμαστε το παιδί της Τουρκίας;

Ο νέος πρόεδρος του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο είναι ο Πόλεμος δηλώσεων εικονιζόμενος, Μουσταφά. Ο Ακιντζί φαίνεται πως είναι ένας μετριοπαθής αριστερός που υποσχέθηκε πως θα πιέσει για μια ειρηνική λύση στην εθνικά χωρισμένη Κύπρο.

Ο Μουσταφά Ακιντζί έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την θητεία του, αφού σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και Ακιντζί, σχετικά με την φύση των σχέσεων τους.

1 στους 10 ανέργους παίρνει επίδομα από τον ΟΑΕΔ!

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Απρίλιο, ανήλθε ακριβώς στα 988.582 άτομα! Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 4.536 άτομα σε σχέση με την αντίστοιχη περσυνή περίοδο.

Αντίθετα, μειωμένο κατά 68.768 άτομα εμφανίζεται το σύνολο των ανέργων σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015, θετική μεταβολή που οφείλεται κυρίως στην έναρξη της τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, από τα 988.582 άτομα μακροχρόνια άνεργοι είναι το 55.02% των εγγεγραμμένων στα μητρώα.