Ιούλιος 2014

Η επιστήμη στην υπηρεσία της παράδοσης πίτσας

Η Domino's Pizza, μία πιτσαρία γνωστή σε όλο τον κόσμο, εντόπισε ένα σοβαρό πρόβλημα στη διανομή της πίτσας. Μπορεί η Domino's να υπόσχεται γρήγορη διανομή και να τηρεί την υπόσχεση της, όμως πολλές φορές το άνοιγμα της συσκευασίας της πίτσας κρύβει πολλές εκπλήξεις.
Η λύση στο πρόβλημα ακούει στο όνομα «Steady Pizza». Οι πελάτες της Domino's σίγουρα θα χαρούν, όχι όμως και οι εργαζόμενοι στο delivery...

Tags: 

Κατσικάκι ήταν το τελευταίο γεύμα του Οτζι

Κρέας αίγαγρου και ερυθρού ελαφιού, καθώς και δημητριακά ήταν το τελευταίο γεύμα του «Ανθρώπου των πάγων» πριν να πεθάνει κάπου στις Οτζαλικές Άλπεις πριν από 5000 περίπου χρόνια. Ο «Οτζι» όπως έχει ονομασθεί επίσης αυτή η μούμια, έγινε για μία ακόμη φορά αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων, που κατόρθωσαν να εντοπίσουν το στομάχι του _ για άγνωστη αιτία είχε μετακινηθεί ψηλότερα και φυσικά είχε συρρικνωθεί_ και να το εξετάσουν. Ετσι κατέληξαν στο περιεχόμενο του γεύματος, το οποίο παρουσίασαν στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τις Μούμιες στην Καλιφόρνια και το θεωρούν εντυπωσιακό.

Tags: 

Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο. Πρωτεύουσα καθώς και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο. Η Κρήτη εδράζει περίπου 160 χλμ νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας εκτεινόμενη κατά διεύθυνση Ανατολή - Δύση, νότια του Αιγαίου πελάγους, του οποίου και αποτελεί το νότιο φυσικό όριο και βόρεια του Λιβυκού. Αποτελεί τμήμα της περιφερειακής διοίκησης της Ελλάδας και χωρίζεται σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες: Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου και Ρεθύμνης.

Tags: 

Εφιαλτικό ταξίδι του μέλιτος

Στο σπίτι του ασφαλές επέστρεψε ένα νεόνυμφο ζευγάρι από την Σουηδία το οποίο κατά τη διάρκεια του μήνα του Μέλιτος είδε κυκλώνες, πυρκαγιές, πλημμύρες και δυο σεισμούς. Από τύχη κατάφερε να επιστρέψει σώο και αβλαβές σπίτι του!

Tags: 

Κύθνος

Η Κύθνος είναι νησί των Δυτικών Κυκλάδων ανάμεσα σε Κέα και Σέριφο, και απέχει 56 ν. μίλια από το λιμάνι του Πειραιά και μόλις 2 ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου.
Γενικά
Ονομάζεται και Θερμιά (τα Θερμιά), τουλάχιστον από τον 12ο αιώνα οπότε και αναφέρεται "Επισκοπή Κέας και Θερμίων". Το όνομα αυτό οφείλεται στις θερμές πηγές που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στον όρμο των Λουτρών. Τα λουτρά της Κύθνου λέγεται ότι απολάμβανε και ο βασιλιάς Όθωνας και η βασίλισσα Αμαλία.

Tags: 

Θεματικό πάρκο από… σοκολάτα

Ένα θεματικό πάρκο που βασίζεται στη σοκολάτα, άνοιξε τις πύλες του πριν λίγες μέρες στην περιοχή Τσόνγκγκινγκ της νοτιοδυτικής Κίνας.
Αγαλματίδια, αγάλματα των πολεμιστών Τερακότα, αλλά και άλλες μικρές ή μεγάλες δημιουργίες όλες φτιαγμένες από σοκολάτα κοσμούν το εσωτερικό του πάρκου.
Πρόκειται για το «World Chocolate Wonderland», όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο θεματικό πάρκο, το οποίο έχουν ήδη επισκεφτεί χιλιάδες άτομα.

Tags: 

Κρατούν φυλακισμένο τον προϊστάμενο τους

Εργαζόμενοι σε εργοστάσιο ειδικών ιατρικών προμηθειών στο Πεκίνο, κρατούν φυλακισμένο τον προϊστάμενο τους επειδή τους χρωστάει μισθούς.
Ο Αμερικανός προϊστάμενος οφείλει στους εργαζόμενους μισθούς δύο μηνών, αν και ο ίδιος δεν παραδέχεται κάτι τέτοιο. Παραμένει κρατούμενος εδώ και πέντε μέρες.
Συνολικά, πάνω από 80 εργάτες έχουν κλείσει κάθε διέξοδο στο εργοστάσιο και δεν τον αφήνουν ούτε να κοιμηθεί, χτυπώντας πόρτες, παράθυρα και τοίχους.

Tags: 

Ρόδος

Η Ρόδος, με έκταση 1400,68 χλμ2, είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο σε έκταση νησί της Ελλάδας, μετά την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λέσβο. O πληθυσμός της ανέρχεται σε 115.290 κατοίκους, σύμφωνα με απογραφή που έγινε το 2011, και καθιστά τη Ρόδο το πολυπληθέστερο ελληνικό νησί -εκτός της Κρήτης και της Εύβοιας. Βρίσκεται περίπου 350 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας και 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τουρκίας. Διαθέτει ακτογραμμές μήκους 253 χιλιομέτρων.

Tags: 

Μετέφεραν το μουσείο

Ο τίτλος δεν είναι παραπλανητικός, αλλά περιγράφει στην κυριολεξία τη μεταφορά ενός σπάνιου μουσείου στην Κίνα, το οποίο οι υπεύθυνοί του αποφάσισαν να μην κατεδαφίσουν, αλλά να το δέσουν σε ρόδες και ειδικές πλατφόρμες και να το μεταφέρουν σε άλλη περιοχή.
Το Μουσείο του Κίτρινου Ποταμού βρισκόταν στην περιοχή Ζενγκζού στην επαρχία Χενάν της Κίνας. Σύμφωνα με τις μελέτες των ειδικών, έπρεπε να αλλάξει θέση, αφού θα περνούσε από εκεί ο υπόγειος σιδηρόδρομος και θα δημιουργούσε προβλήματα.

Tags: 

Μια τεράστια μηχανή για το γιο του

Ένας Κινέζος μηχανικός αποφάσισε να αφήσει την εργασία του, προκειμένου να φτιάξει μια μηχανή τεράστιων διαστάσεων για τον γιο του.
Ο Ζανγκ Γιαλί από την Τζίλιν Σίτι ξεκίνησε την προσπάθεια του πριν τρεις μήνες. Ήθελε να κάνει ένα δώρο έκπληξη στο παιδί του, Ζανγκ Γουένζχονγκ. Ο τελευταίος αγαπάει πολύ τα κινούμενα σχέδια και ασχολείται με τη ζωτικότητα, εργαζόμενος ως καλλιτέχνης στη Σένζεν.

Tags: 

Σελίδες