Φεβρουάριος 2014

Βόρεια Καλιφόρνια: Βρήκαν χρυσά νομίσματα αξίας 10.000.000 δολαρίων

Οι δυο υπερτυχεροί από την Βόρια Καλιφόρνια, έκαναν βόλτα με τον σκύλο τους στον κήπο του σπιτιού τους και εκεί που σκάλιζε ο σκύλος τους, είδαν στο χώμα κάτι να γυαλίζει. Κοίταξαν πιο προσεκτικά, έσκαψαν και ανακάλυψαν οκτώ μεταλλικά κουτιά τα οποία περιείχαν πάνω από 1.400 χρυσά νομίσματα, των 5,10 και 20 δολαρίων με χρονολογίες κοπής από το 1847 έως και το 1894.

Η άνοια συνδέεται και με την κακή διατροφή.

Ξεχάστε τα λουκάνικα, το μπάρμπεκιου, τα τηγανιτά και άλλες ανθυγιεινές τροφές καθώς κατηγορούνται πως επισπεύδουν την πρόοδο της άνοιας, σύμφωνα με καινούρια έρευνα επιστημόνων.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως το χημικά επεξεργασμένο κρέας καταστέλλουν τα προστατευτικά αντιγηραντικά ένζυμα του οργανισμού μας. Όπως είπε ο καθηγητής Derek Hill, του University College London, ιδιαίτερα επιβαρυντικά είναι επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα και τα λιπαρά φαγητά, αλλά και τα ζακχαρώδη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 93 εθελοντές, ηλικίας από 60 και πάνω.

Όταν δεν πάει ο... κινέζος στο βουνό

Ο καθηγητής Ζανγκ Λιν από το Πεκίνο, πάντα ήθελε ένα σπίτι στην κορυφή ενός βουνού. Κι αφού δεν τα κατάφερε ποτέ να φύγει για το βουνό, είπε να φέρει το... βουνό στο ρετιρέ του. Εφτιαξε έτσι, το πιο περίεργο διαμέρισμα στον κόσμο, μεταφέροντας επί έξι χρόνια τόνους και τόνους βράχων για να διαμορφώσει το σπίτι του...

Έξωση στην αδερφή της Φαίης Μπαχλά από τους γονείς της

Η άγρια δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπαχλά από τον συντροφό της, Βαγγέλη Στεφανάκη, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Όπως επίσης και η αποκάλυψη πως η αδερφή της, Μαρία Ελένη, ήταν κι αυτή κατα κάποιο τρόπο μπλεγμένη στη δολοφονία της αδερφής της. Άλλωστε, θα καθήσει στο εδώλιο κατηγορούμενη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Οι γονείς της τώρα, βρεθηκαν μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση: να κάνουν έξωση στην κόρη τους, την Μαρία Ελένη, που όπως διαβάζουμε στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, τους έχει εξοργήσει η συμπεριφορά της το τελευταίο διάστημα.

Τον Δαλάι Λάμα υποδέχτηκε ο Λευκός Οίκος

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποδέχτηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο τον Δαλάι Λάμα, τον εξόριστο πνευματικό ηγέτη της επαρχίας του Θιβέτ. Ο Πρόεδρος Ομπάμα, απηύθυνε εκκληση για την έναρξη απευθείας διαλόγου μεταξύ του Πεκίνου και των αρχών του Θιβέτ για την επίλυση της μακροχρόνιας διαφοράς των δύο πλευρών.

Εξυπνο αυτοκίνητο που “καταλαβαίνει” την κούραση...

Ένα αυτοκίνητο που θα αναγνωρίζει πότε είναι κουρασμένος ή αφηρημένος ο οδηγός του κατασκεύασε μια αυστραλιανή εταιρεία σε συνεργασία με ένα ερευνητικό κέντρο. Η Βασιλική Ένωση Αυτοκινήτου (RAC) σε συνεργασία με μία ερευνητική εταιρεία παρουσίασαν μία συσκευή με ακουστικά (που ονομάζεται Emotiv EEG) που επικοινωνεί απευθείας με τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Ουσιαστικά, αν ο οδηγός αφαιρείται (λόγω κόπωσης ή άλλης αιτίας), το αυτοκίνητο θα επιβραδύνει, ειδοποιώντας τον οδηγό με αυτό τον τρόπο να προσέχει.

Ποιό είναι το κατάλληλο χρώμα για το νυχτρινό φως;

Καινούρια αμερικανική επιστημονική έρευνα αναφέρει πως το φως τη νύχτα, ανάλογα με το χρώμα του μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην σωματική και στην ψυχική μας υγεία.

16 μήνες στην Θάλασσα

Ο Χοσέ Ιβάν πριν από περίπου 16 μήνες ξεκίνησε από το Μεξικό για να πάει στο Ελ Σαλβαδόρ μαζί με ένα φίλο του με μια βάρκα, τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζαν και έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια τους, ο φίλος του δεν τα κατάφερε πέθανε στην πορεία, ο άνδρας όλο αυτό το καιρό που βρισκόταν στην θάλασσα τρεφόταν με ψάρια και πουλιά και έπινε το αίμα από θαλάσσιες χελώνες. Τον άτυχο άνδρα τον βρήκαν κάτοικοι του Νήσων Μάρσαλ και το έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.

Πουλούσε ηρωίνη σε fast food

Μια γυναίκα 26 χρονών η Σάνια Ντέιβς που δούλευε σε ένα κατάστημα fast food μαζί με τα φαγητά πουλούσε και ηρωίνη. Αν ένας πελάτης της έλεγε θέλω και παιχνίδι εννοούσε μια δόση ηρωίνης που την είχε συσκευασμένη για να μην φαίνεται. Η γυναίκα πιάστηκε όταν ένας μυστικός αστυνομικός πήγε στο κατάστημα και της ζήτησε μαζί με το φαγητό του οτι θέλει και ένα παιχνίδι.