Ιούλιος 2012

«Οχι» Σόιμπλε σε νέο «κούρεμα» του χρέους

Απέκλεισε οποιοδήποτε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως και οποιεσδήποτε άλλες παραχωρήσεις, για παράδειγμα περισσότερο χρόνο και χρήματα προκειμένου η Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμά της. Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος ήδη απομειώθηκε κατά περισσότερο από 50% και ότι το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ήδη περιλαμβάνει «πολλές διευκολύνσεις». «Δεν βλέπω περιθώριο για περαιτέρω παραχωρήσεις.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Προβλέπουν την ύπαρξη ενός μεταβατικού χρονικού διαστήματος για την σταδιακή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου και περιλαμβάνουν ορισμένες αλλαγές σε σημεία τα οποία «αποδείχθηκε, κατόπιν εξαντλητικού διαλόγου με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές (πολιτικά κόμματα, Σύνοδος Πρυτάνεων, Σύλλογοι διδασκόντων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κ.λπ.) ότι χρήζουν βελτιωτικών παρεμβάσεων, οι οποίες δεν ανατρέπουν τη βασική φιλοσοφία του Ν.4009/2011, αλλά δημιουργούν βασιμότερες προϋποθέσεις για την καλύτερη, πληρέστερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του»

Ισπανία: Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,4%

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Ινδία: Τριάντα δύο νεκροί από φωτιά σε αμαξοστοιχία στο κρατίδιο 'Αντρα Πραντές

Τα συνεργεία διάσωσης "έχουν ανασύρει 32 πτώματα από το βαγόνι", δήλωσε ο Μαντχουσουντάν Σάρμα αξιωματούχος της περιοχής Νελόρ στο κρατίδιο 'Αντρα Πραντές όπου σημειώθηκε το δυστύχημα νωρίς το πρωί όταν οι επιβάτες κοιμόνταν. Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέσα στο βαγόνι βρίσκονται και άλλα πτώματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, βραχυκύκλωμα κοντά στις τουαλέτες του βαγονιού είναι πιθανόν να προκάλεσε την πυρκαγιά. Ένα από τα βαγόνια της ταχείας αμαξοστοιχίας έχει καταστραφεί τελείως από τις φλόγες. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Δεν βγαίνει το πρόγραμμα" λένε οι ...

Αν παρά τον επιπλέον χρόνο προσαρμογής η κυβέρνηση δεν φέρει ορατά αποτελέσματα, η ελληνική υπόθεση θα κλείσει άδοξα. Με μια αρνητική έκθεση η εταίροι θα διασπαστούν στο Συμβούλιο, δεν θα εκταμιεύσουν την επόμενη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου, το ΔΝΤ θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το πρόγραμμα και θα ζητήσει τη διεθνή προστασία για να διακανονιστούν οι οφειλές της χώρας προς αυτό. Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών και να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα.

Δικαιούται να εγείρει απαιτήσεις αποζημίωσης η ...

Προκειμένου να αποκλειστεί η Παπαχρήστου θα έπρεπε να υπάρχει: α) Δική της απόφαση, β) Απόφαση της ΔΟΕ, γ) Πειθαρχική διαδικασία του ΣΕΓΑΣ. Δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει οπωσδήποτε ένα από τα τρία παραπάνω. Με δεδομένο ότι η αθλήτρια είχε υψηλές επιδόσεις και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετείχε σε χρυσοφόρα meeting, μετριοπαθείς οικονομικοί κύκλοι υπολογίζουν τις απώλειες της αθλήτριας και του προπονητικού team στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Mετεξεταστέα η ελληνική οικονομία!

Ο μακροσκελής κατάλογος που παρέδωσε το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών στους επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ,Ματίας Μορς από την Κομισιόν και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ αναδεικνύει την απραξία των προηγούμενων μηνών στην υλοποίηση δεσμεύσεων ιδίως στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών και αστοχίες σε προβλέψεις εσόδων και δαπανών.

Ιράκ: Εκατοντάδες άνθρωποι που εργάζονταν για την ...

Η περίοδος που εξετάστηκε εκτείνεται από την 1η Μαΐου 2003 ως τις 31 Αυγούστου 2010, οπότε οι ΗΠΑ κήρυξαν το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ΗΠΑ προσέφεραν περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα ανοικοδόμησης και σταθεροποίησης του Ιράκ, σύμφωνα με τον SIGIR.

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία

Πυρά αντάλλαξαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής ιορδανικές και συριακές μονάδες στα σύνορα των δύο χωρών σε ένα ακόμη επεισόδιο κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Αμάν και της Δαμασκού.

Σελίδες