Φρίκη: 147 νεκροί σε σφαγή στο Πανεπιστήμιο της Κένυας!

Ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο στην Γκαρίσα, στην Κένυα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ο τραγικός απολογισμός της νέας ένοπλης επίθεσης έως τώρα είναι 147 νεκροί. Τέσσερις από τους ενόπλους ισλαμιστές έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από τα πυρά των Κενυατών αστυνομικών.

Η επίθεση των ενόπλων της Αλ Σαμπάμπ, έγινε στους κοιτώνες των φοιτητών την ώρα που κοιμόντουσαν ή έκαναν μπάνιο. Αμέσως, άρχισαν να ξεχωρίζουν τους φοιτητές, αφήνοντας ελεύθερους τους μουσουλμάνους και κρατώντας ομήρους τους χριστιανούς. Οι αρχές κατόρθωσαν να διασώσουν 500 άτομα, όμως οι ένοπλοι κρατούσαν ομήρους εκατοντάδες φοιτητές. Δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το κτίριο και ακολούθησε πολύωρη ανταλλαγή πυρών.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση. Οι περιοχές της χώρας που συνορεύουν με τη Σομαλία είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε επιθέσεις της οργάνωσης αυτής. Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία από το σούρουπο ως την αυγή σε τέσσερις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, ανάμεσά τους και στην Γκαρίσα.