Φρίκη: Αστυνομικοί στη Βραζιλία σκότωσαν 38χρονη...

Η άτυχη 38χρονη Κλόντια Φερέιρα, είχε την ατυχία να πηγαίνει στο σπίτι της, σε μία από τις φαβέλες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, όταν αστυνομικοί αντάλλασαν πυροβολισμούς με κακοποιούς. Κάποια σφαίρα χτύπησε την άτυχη γυναίκα, αλλά όχι και τόσο σοβαρά. Απο εκεί και πέρα ξεκινά ο παραλογισμός.

Αντί οι αστυνομικοί να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο για την διακομιδή της, αποφάσισαν πως ήταν καλή ιδέα να την φορτώσουν στο πίσω μέρος του περιπολικού και να την πάνε οι ίδιοι. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η πόρτα του πορτ παγκάζ άνοιξε και η άτυχη γυναίκα άρχισε να σέρνεται στην άσφαλτο, χωρίς οι αστυνομικοί να σταματήσουν ποτέ το αυτοκίνητο. Την έσερναν για πάνω από 300 μέτρα.

Σταμάτησαν μόνο όταν έπεσαν σε φανάρι. Και τότε ξεκινά καινούριος γύρος παραλογισμού, αφού όταν κατάλαβαν τί είχε γίνει και ενώ η γυναίκα κείτονταν ακίνητη στην άσφαλτο, αντί να φωνάξουν και πάλι ασθενοφόρο, την πέταξαν σαν σακί στο πορτ παγκαζ ξανά και την πήγαν οι ίδιοι στο νοσοκομείο, όπου και οι γιατροί ανακοίνωσαν τον θάνατό της.

Οι τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι σκότωσαν τη γυναίκα, η οποία είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται επίσης και για απάνθρωπη συμπεριφορά, δεδομένου ότι αγνόησαν και εκκλήσεις πολιτών να σταματήσουν το όχημα.

Στο θέμα παρενέβη και η πρόεδρος της χώρας, Ρούσεφ, η οποία έγραψε στον λογαριασμό της στο twιtter: «Ο θάνατος της Κλόντια σόκαρε το έθνος. Η Κλόντια ντα Σίλβα Φερέιρα είχε τέσσερα παιδιά, ήταν παντρεμένη και σηκωνόταν νωρίς το πρωί για να δουλέψει σε ξενοδοχείο του Ρίο».