Ο τελευταίος λευκός ρινόκερος!

Είναι ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος της γης και φρουρείται μέρα και νύχτα από ένοπλους δασοφύλακες στο πάρκο άγριας ζωής της Κένυας «Ol Pejeta Conservancy». Η μοναδική υποχρέωση που έχει πια είναι να διαιωνίσει το είδος του, αλλιώς θα εκλείψει για πάντα! Ο Σουδάν ζει στο πάρκο μαζί με δύο από τις θηλυκές.

Το 1960 υπήρχαν πάνω από 2.000 λευκοί ρινόκεροι. Το όργιο της λαθροθηρίας ωστόσο μείωσε τον αριθμό στα 15 ζώα το 1980, και μόλις σε πέντε το 2015. Οι υπόλοιποι είναι θηλυκοί. Με την αυξανόμενη ζήτηση για κέρατο ρινόκερου και ελεφαντόδοντου, οι φύλακες αντιμετωπίζουν πολλές απόπειρες λαθροθηρίας και ενώ καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν έναν μεγάλο αριθμό, συχνά κινδυνεύει και η ίδια τους η ζωή

Ο Σουδάν είναι εξοπλισμένος και με ραδιοπομπούς ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια και να εντοπίζεται η θέση του διαρκώς, ενώ το κέρατό του έχει αφαιρεθεί ώστε να μην είναι ελκυστικός για τους λαθροκυνηγούς. Ο μοναδικός άλλος αρσενικός λευκός ρινόκερος που υπήρχε, πέθανε το περασμένο Φθινόπωρο από φυσικά αίτια και όπως όλα δείχνουν το ίδιο θα συμβεί και με τον Σουδάν.

Αυτό προσπαθούν να επιτύχουν αγωνιωδώς οι υπεύθυνοι του πάρκου, καθώς το προσδόκιμο ζωής των λευκών ρινόκερων είναι από 40 έως 50 χρόνια και ο Σουδάν διανύει ήδη το 40ο έτος της ηλικίας του.