Ορλάντο Μπλουμ: Στην Λιβερία κατά του Έμπολα!

Τον ηθοποιό Ορλάντο Μπλουμ, τον γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες "O Άρχοντας των Δαχτυλιδιών", "Οι Πειρατές της Καραϊβικής", "Χόμπιτ", και άλλες πολλές.

Είναι όμως και Πρεσβευτής "Καλής Θελήσεως" στο φιλανθρωπικό αυτό έργο της UNICEF και γι' αυτό, όπως δήλωσε κι ο ίδιος από την αφρικάνικη χώρα, "το να παρευρεθεί εκεί όπου μπορεί να βοηθήσει, είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει".

Έτσι, βρέθηκε στη Λιβερία, που εξακολουθεί να πλήττεται από την μάστιγα του ιού Έμπολα. Τι κάνει εκεί; Βοηθά να επεκταθεί το πρόγραμμα της UNICEF για τα παιδιά της Λιβερίας που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο Ορλάντο Μπλουμ επέστησε την προσοχή στην ανάγκη για υποστήριξη και ανοικοδόμηση κατάλληλων υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης, μαζί με άλλα προϊόντα πρώτης εργασίας. Εξήγησε, επίσης, τη σημασία κάθε κοινωνίας, καθώς και το «σημαντικό ρόλο που παίζουν στη μάχη κατά του Έμπολα».

Ο Ορλάντο Μπλουμ, έμεινε τέσσερις ημέρες στη χώρα μεταξύ 16 και 20 Μαρτίου, όπου και συνάντησε πολλούς από τους ντόπιους. Στις εικόνες που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, μπορεί κανείς να δει την χαρά που έδωσε στους κατοίκους και στα μικρά παιδιά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινότητα τους.