Απίστευτο: Τα έσπασαν Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ!

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι 'Ελληνες αλλά και οι ξένοι ανταποκριτές, όταν άκουσαν αυτά που είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ, προέδρου του Eurogroup, είπε αυτό που ούτων η άλλως έλεγε προεκλογικά, αλλά δεν περιμέναμε πραγματικά να το ακούσουμε. Είπε πως η χώρα μας δεν συνεργάζεται με την τρόικα.

Το κλίμα της συνέντευξης ήταν από την αρχή παγερό. Ειδικά από όταν ο κ.Ντάισελμπλουμ είπε ότι το Eurogroup αναλαμβάνει τη δέσμευση να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, εφόσον συμμορφώνεται με τα προαπαιτούμενα και προχωρά στις δεσμεύσεις μέτρων και μεταρρυθμίσεων. Ενώώ συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει σε εξέλιξη διεθνής διάσκεψη για το χρέος και ονομάζεται Eurogroup. Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει παράταση, είπε πως έχει δοθεί ήδη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Τότε ήταν που ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε τα εξής: "να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί μια εντεταλμένη επιτροπή να επιτηρεί το πρόγραμμα που έχουμε απορρίψει».
Ο Υπουργός Οικονομικών, επισήμανε πάντως ότι «η κυβέρνηση έχει απόλυτη διάθεση συνεργασίας, ώστε να πείσει τους εταίρους μας, ότι το κοινό μας συμφέρον στην ευρωζώνη εξυπηρετείται από μια νέα συμφωνία που θα γίνει μετά από διαβουλεύσεις, όλων των Ευρωπαίων, στις οποίες θα προσέλθουμε με γνώμονα το ευρωπαϊκό συμφέρον".

Οι ιστορικοί το μέλλοντος σίγουρα θα γράψουν γι΄αυτήν ακριβώς την στιγμή. Με τι χρώματα;... το μέλλον θα δείξει!