Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, φέτος θα ήθελα να μου φέρεις....

Πόσες φορές άραγε έχει γραφτεί η ίδια πανομοιότυπη φράση μεσα σε όλα αυτά τα χρόνια που μικρά και μεγάλα παιδιά στέλνουν ετησίως το γράμμα τους στον Αγιο Βασίλη, προκειμένου να ζητήσουν ο,τι πιο πολύ ποθεί η ψυχή τους; Το σίγουρο είναι ότι είναι πάρα πολλά και ολοένα αυξανόμενα κάθε χρόνο, καθώς ένα γράμμα στον Αγιο Βασίλη αποτελεί αγαπημένη συνήθεια και δίνει ουσιαστικό νόημα στις γιορτές των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους παρά τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε!

Έτσι κ φέτος, πέρα από το να τοποθετείται το γράμμα στο δέντρο περιμένοντας τον Αγιο Βασίλη να το παραλάβει, χιλιάδες παιδιά αλλά και μεγάλη στέλνουν το γράμμα τους προς τον Αγιο Βασίλη μέσω των ΕΛΤΑ. Εκατό κόκκινα ταχυδρομικά κουτιά με το ειδικό σήμα, έχουν τοποθετηθεί σε όλη τη χώρα και οι μικροι φίλοι, αλλά και όσοι από τους ενήλικες παραμένουν παιδιά στην ψυχή, μπορούν να ρίξουν το γράμμα τους σε κάποιο από αυτά ή και στα κλασσικά κίτρινα ταχυδρομικά κουτιά.

Κάθε χρόνο φτάνουν στα ΕΛΤΑ 120-140 χιλιάδες γράμματα με παραλήπτη τον Αγιο Βασίλη που μέσα γράφουν πέρα από τις υλικές επιθυμίες του κάθε παιδιού, πολύ συχνά και τις ειλικρινείς ψυχικές τους ανάγκες, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους! Η μεγαλύτερη έλευση γραμμάτων παρατηρείται γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου. Ωστόσο υπάρχουν πάντα και κάποιοι ιδιαιτέρως βιαστικοί, που στέλνουν το γράμμα τους πολύ νωρίτερα. Όπως φέτος, που το πρώτο γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη έφτασε στις 28 Νοεμβρίου, με αποστολέα ένα αγόρι από την Κατερίνη! Όπως είπε ο διευθυντής των ΕΛΤΑ, στο γράμμα αυτό δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή καθώς ήταν το πρώτο και εντύπωση έκανε πόσο σωστά ήταν γραμμένα τα στοιχεία του αποστολέα, παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του! Όπως είπε ακόμα ο διευθυντής των ΕΛΤΑ, συχνά τα γράμματα καταφθάνουν ανα 20, 30 ακόμα και 60 μαζί, καθώς πολλές φορές γράφονται από μαθητές της ίδιας τάξης, στη σχολική αίθουσα, υπο την επίβλεψη των δασκάλων κ αποστέλλονται μαζικά. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις τα ΕΛΤΑ απαντούν σε καθένα ξεχωριστά με επιστολή και ένα συμβολικό δώρο! Ο διεθυντής προέτρεψε όσους θέλουν να στείλουν και φέτος το γράμμα τους στον Αγιο Βασίλη, να γράφουν πολύ προσεκτικά τα στοιχεία διευθυνσης τους καθώς τα ΕΛΤΑ προτίθενται να απαντήσουν σε όσο περισσότερα γράμματα είναι δυνατόν.

Φέτος ειδικά, για πρώτη χρονιά, στη σελίδα https://hohoho.elta.gr, όσοι μπάινουν μπορούν να παρακολουθήσουν βίντεο με οδηγίες για το πώς μπορούν να γράψουν το γράμμα τους κ πώς να το στείλουν, να εκτυπώσουν ειδικά γιορτινά επιστολόχαρτα και να παίξουν online χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Ας γίνουμε όλοι παιδιά κ ας στείλουμε το γράμμα με τις βαθύτερες ευχές κι επιθυμίες μας στον αγαπημένο μας Άγιο, ελπίζοντας να πάρουμε την απάντηση που θα γεμίσει την ψυχή μας με χαρά κ Χριστουγεννιάτικο πνεύμα!