«Παραιτούνται» τελικά αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ και ΠΣ?

Έντονες είναι οι φήμες που έχουν διαρρεύσει ότι ετοιμάζονται να «πέσουν κεφάλια» στα αρχηγικά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός δήλωνε απερίφραστα πως «Την ώρα της μάχης, που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων και την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους» κάποιοι ανακάλυψαν υποβόσκουσα πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα για αντικατάσταση των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προκειμένου να γίνει η πολυπόθητη απόδοση ευθυνών.

Όπως λέγεται ο Πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις να προχωρήσει σε άμεση απομάκρυνση τόσο του Αρχηγού της Πυροσβεστικής όσο και του Αρχηγού της Αστυνομίας για τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 80 άτομα.

Τα σενάρια αυτά φυσικά σπεύδουν να διαψεύσουν ενοχλημένοι οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με δηλώσεις τους «τα σενάρια αυτά αποσκοπούν στο να κάμψουν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους, να υπονομεύσουν τον αγώνα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και να κάμψουν το ηθικό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, τη μάχη για τον περιορισμό των συνεπειών μιας πρωτοφανούς καταστροφής.» Κι όπως συμπληρώνει… «Το ηθικό, όμως, των επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και όλων όσων δίνουν τη μάχη στο πλευρό των πολιτών δεν πρόκειται να καμφθεί».

Αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως είναι ότι ο Πρωθυπουργός στις προσωπικές του δηλώσεις και την ώρα που κήρυσσε το τριήμερο πένθος είπε πως «τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Αλλά και τίποτα δε θα μείνει χωρίς απαντήσεις».

Μένουμε όλοι συντονισμένοι με τις εξελίξεις προκειμένου να δούμε τι μέλει γενέσθαι.