Ιανουάριος 2016

Nαυτική τραγωδία κοντά στη Σάμο

Ναυτική τραγωδία σημειώθηκε στα ανοιχτά του Αιγαίου, με απολογισμό 26 πρόσφυγες να χάνουν τη ζωή τους. Ανασύρθηκαν από την θάλασσα νεκροί 10 άνδρες, 6 γυναίκες και 10 παιδιά στη βόρεια περιοχή της Σάμου.

Σε ξύλινο σκάφος μετέβαιναν 50 πρόσφυγες περίπου, το οποίο, υπέστη εισροή υδάτων και ημιβυθίστηκε. Το σκάφος είχε ξεκινήσει από τα Τουρκικά παράλια και είχε προορισμό το καλύτερο «αύριο», για αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι πλήρωσαν αδρά, για να σωθούν μακριά από την εμπόλεμη πατρίδα τους.

Tags: 

Τραγωδία στο Περιστέρι με νεκρό δίχρονο παιδί

Παρασύρθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά ένα παιδί, ηλικίας δυο ετών στη συμβολή των οδών Πραβίου και Πτολεμαϊδος, στο Περιστέρι, από Ι.Χ φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 54χρονος το μεσημέρι της Κυριακής στις 13:50, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Θανατηφόρο το τροχαίο, το παιδί διακομίστηκε στο Αττικό νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Tags: 

Για τα μάτια μιας γυναίκας

Επίθεση από τέσσερα άτομα δέχτηκαν πατέρας και γιος έξω από το σπίτι τους στο Πέραμα.

Το μεσημέρι της Τρίτης έξω από την οικία τους στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, δέχτηκαν άγρια επίθεση πατέρας και γιος. Τέσσερα άτομα γρονθοκόπησαν άγρια τον πατέρα και πυροβόλησαν στο πόδι τον γιο.

Έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στο σημείο της συμπλοκής για να εντοπίσουν τους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή. Έγιναν προσαγωγές και οι ύποπτοι ανακρίνονται από τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες το αιματηρό περιστατικό πυροδότησε μία γυναίκα, η οποία ήταν η αιτία του καυγά.

Tags: 

Φωτιά στα Τρίκαλα

Πανικό προκάλεσε η εμφάνιση της Πυροσβεστικής, στην πόλη των Τρικάλων εχθές το βράδυ, όταν κάτοικος της περιοχής ξύπνησε από αναθυμιάσεις και ειδοποίησε έγκαιρα την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία κατέφθασε στο συμβάν σε πολύ λίγα λεπτά.

Υπόγεια αποθήκη είχε παραδοθεί στις φλόγες, χωρίς να πέσει στην αντίληψη των ιδιοκτητών, οι οποίοι απουσίαζαν ευτυχώς αφού λόγω των καιρικών συνθηκών η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και στον πάνω όροφο.

Tags: 

Χάρισμα ζωής

Παράδειγμα προς μίμηση έδωσαν οι οικογένειες, που δώρισαν τα όργανα των συγγενών τους χαρίζοντας ζωή σε άλλα εννέα άτομα.

Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων, η οικογένεια ενός 51χρονου Κρητικού και μιας 58χρονης από την Κω οι οποίοι νοσηλεύονταν και οι δυο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Οι γιατροί από την στιγμή που ανακοίνωσαν πως, είναι αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας τους, πρότειναν στους συγγενείς το ενδεχόμενο της δωρεάς οργάνων.

«Οι άνθρωποι μας είναι εγκεφαλικά νεκροί αλλά θα μπορέσουν να σώσουν και άλλους συνανθρώπους μας», δήλωσαν οι συγγενείς και των δυο .

Tags: 

Υγρός τάφος για τον 56χρονο ψαρά

Το Σώμα της Πυροσβεστικής βοήθησε στον εντοπισμό του 56χρονου ψαρά που είχε απασχολήσει τα μέσα εδώ και μέρες, μετά απο δημοσιοποίηση της εξαφάνισης του απο τον γιο του.

Πιθανολογούν πως τα λυσασμένα κύματα εκείνη τη μέρα της Τετάρτης δεν βοήθησαν τον άτυχο ψαρά να κολυμπήσει επιτυχώς ως τη στεριά.

Ο γιος του μετά απο τις ώρες αγωνίας που πέρασε, ευγνωμονεί τις Αρχες για την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος.

Επισής, οι Αρχές εφιστούν την προσοχή στους ψαράδες του Σουνίου να μην βγαίνουν στα ανοιχτά με τέτοιο καιρό.

Tags: