Φεβρουάριος 2018

Ποιοι είναι οι Τούρκοι που αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες

Το πέμπτο κατά σειρά περιστατικό παράνομης εισόδου Τούρκων πολιτών στη Χίο ήταν αυτό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στην Πούντα Οινουσσών.

Πρόκειται για 17 άτομα και συγκεκριμένα 4 γυναίκες, 7 άνδρες και 6 παιδιά από διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για δημόσιους υπαλλήλους και δικαστικούς που ισχυρίζονται ότι κινδυνεύουν από το καθεστώς διώξεων που έχει εξαπολύσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνονται πλήρως.

ΣΟΚ στην Κάρπαθο: Τον δάγκωσε και του έκοψε το δάχτυλο για ένα φιλοδώρημα

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή, όπως και πρωτοδίκως, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, απορριπτόμενου του αιτήματός του, για αναγνώριση ελαφρυντικών, ένας 40χρονος, κάτοικος Καρπάθου, που κρίθηκε ένοχος πρόκλησης σωματικής βλάβης σε 62χρονο συντοπίτη και συνάδελφό του, σε σωματείο φορτοεκφορτωτών.

Ο κατηγορούμενος προκάλεσε μόνιμη αναπηρία στον 62χρονο, κόβοντάς του τον δείκτη από το αριστερό του χέρι με τα δόντια του, για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα για την τύχη δύο ευρώ από φιλοδωρήματα!