Οκτώβριος 2016

Διχασμένη και στην ώρα η Μεγαλόνησος

«Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα». Με αυτή τη σύντομη αλλά περιεκτική πρόταση υποδέχτηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου το γεγονός ότι από σήμερα και για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μεγαλόνησος θα έχει δύο διαφορετικές ώρες.

Τη χειμερινή στην Κυπριακή Δημοκρατία και τη θερινή στα Κατεχόμενα Εδάφη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εθνικιστική κυβέρνηση των Κατεχόμενων αποφάσισε να συντονιστεί με την Τουρκία και να διατηρήσει τη θερινή ώρα.

Ποιοι φοιτητές θα δικαιούνται μηνιαίο επίδομα;

Νέα τροπολογία βουλευτών της συμπολίτευσης, σε συνεννόηση με το υπουργείο παιδείας προωθεί υποτροφίες για φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika. gr, η πρωτοβουλία βρήκε σύμφωνη σχεδόν σύσσωμη την αντιπολίτευση, με μόνη παραφωνία τη Νέα Δημοκρατία που τάχθηκε κατά της οικονομικής αυτής ενίσχυσης των φοιτητών.

Κύπρος: Διασώθηκαν 83 πρόσφυγες από τη Συρία που είχαν πληρώσει αδρά τον διακινητή τους

Συνολικά 83 Σύροι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 19 βρέφη και 18 ανήλικα παιδιά, κάτω των 14 ετών, επέβαιναν στο σκάφος το οποίο ρυμουλκήθηκε νωρίς το πρωί, στο αλιευτικό καταφύγιο, στο Λατσί της Πάφου.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό σταθμό της πόλης Χρυσοχούς για να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους.

Χειροπέδες σε 34χρονο που είχε καταπιεί 64 συσκευασίες κοκαΐνης

Ένας 35χρονος από την Παραγουάη συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»για εισαγωγή κοκαΐνης. 

 Ο 35χρονος, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στην Ελλάδα από το Σάο Πάολο, μέσω Ζυρίχης, μετέφερεμε τη μέθοδο της κατάποσης, μέσα σε 64 αυτοσχέδιες ωοειδείς συσκευασίες, ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 825 γραμμαρίων.

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.200 δολαρίων. 

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησηςκοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς την Ελλάδα. 

Έρχονται σαρωτικές κατασχέσεις για οφειλές προς την εφορία

Το πιο σκληρό πρόσωπο της εφορίας αντικρίζουν τους τελευταίους μήνες τα εκατομμύρια των φορολογούμενων που σηκώνουν ψηλά τα χέρια στη φορολογική επιδρομή και δηλώνουν αδυναμία πληρωμής φόρων.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) προχωρά μέρα με την ημέρα σε όλο και περισσότερα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εναντίον τους, με το κυριότερο από αυτά να είναι οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Βρήκαν αντικείμενο που ανήκε στον Μπεν

Ενα αντικείμενο που ανήκει στον μικρό Μπεν φαίνεται οι βρήκαν οι αστυνομικοί που ερευνούν το κτήμα στην Κω.

Σε συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει η Mirror, η αστυνομία του Νότιου Γιορσάιρ ανέφερε πως δεν υπάρχει αμφιβολία, μετά τον έλεγχο που έγινε και στην οικογένειά του, πως το αντικείμενο ανήκει στο αγόρι που εξαφανίστηκε πριν από 25 χρόνια.

Μπορεί να μην αποκάλυψαν ακριβώς τι αντικείμενο ήταν αλλά υπογράμμισαν πως εντοπίστηκε στην 'Sit 2', κατά τη διάρκεια της έρευνας στο κτήμα της Κως και πως ο μικρός Μπεν φέρεται να το είχε στην κατοχή του.

Ανθρωποκυνηγητό και πυροβολισμοί στην Ξάνθη

Πρωτοφανείς για τα δεδομένα της πόλης σκηνές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, με την Αστυνομία να καταδιώκει διακινητές μεταναστών.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο διακινούνταν, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, παράνομα μετανάστες. Η καταδίωξη ήταν «κινηματογραφική», ενώ το όχημα, αφού ακολούθησε μια τρελή πορεία κινούμενο αντίθετα από την Παναγή Τσαλδάρη, ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της πλατείας κοντά στο ρολόι.

Εξαρθρώθηκε μεγάλο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Νέο χτύπημα της Αστυνομίας στα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά στα Εξάρχεια. Μετά την πρώτη μεγάλη εξάρθρωση, η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει άλλα τρία κυκλώματα Ελλήνων και Αλβανών ναρκεμπόρων που λυμαίνονται την Πλατεία Εξαρχείων και τη γύρω περιοχή και τα οποία λειτουργούσαν με την μορφή των συγκοινωνούντων δοχείων σε σχέση και με το πρώτο που εξαρθρώθηκε στις 12 Ιουλίου.

Απόφαση - βόμβα για παράταση ορίου ηλικίας στους ανώτατους δικαστικούς

Η παράταση του ορίου ηλικίας των ανώτατων δικαστών βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Εκτός από τα μισθολογικά των δικαστών συζητήθηκε και το συγκεκριμένο ζήτημα με τον πρωθυπουργό, μάλιστα, να φέρεται να αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο της παράτασης του ορίου ηλικίας παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα ορίζει ρητά ότι η αποχώρησή τους πρέπει να γίνεται με την συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινάει το Σάββατο η διάθεση - Ποιοι δικαιούνται το επίδομα

Ξεκινάει από το Σάββατο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και η μέση τιμή του αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 92 λεπτά το λίτρο. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης αναμένεται να ροκανίσει το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν περίπου 500.000 φορολογούμενοι φέτος και θα είναι μικρότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Το συνολικό ποσό θα παραμείνει και φέτος στα 105 εκατ. ευρώ, όσο και κατά την προηγούμενη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, οπότε και το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα είναι το ίδιο με εκείνο της περιόδους 15/10/2015 έως 30/04/2016. 

Σελίδες