Απρίλιος 2016

To City Plaza μετατράπηκε σε χώρο στέγασης προσφύγων

Από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, το ξενοδοχείο City Plaza, στο κέντρο της Αθήνας, μετατράπηκε σε χώρο στέγασης προσφύγων.

Οι πρώτες προσφυγικές οικογένειες, από διαφορετικές εθνικότητες μαζί με εκατοντάδες αλληλέγγυους/ες εργάζονται ήδη συλλογικά στην καθαριότητα, τις επισκευές και την οργάνωση του χώρου, ώστε να λειτουργήσει σύντομα κανονικά ως ένα εγχείρημα αυτο-οργάνωσης και αλληλεγγύης, ως ένα κέντρο αγώνα.

Tags: 

Καθόλου ρευστό στα ταμεία της και η ΕΥΔΑΠ

Στα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ βάζει εκ νέου χέρι η κυβέρνηση, καθώς μέρα με τη μέρα η ρευστότητα γίνεται ολοένα και πιο οριακή.

Έτσι, με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας προβλέπεται ότι το ποσό των ταμειακών διαθεσίμων -δηλαδή των χρημάτων τα οποία υπάρχουν «στο συρτάρι» της επιχείρησης- που απομένει μετά την αφαίρεση του αναγκαίου ποσού για πληρωμή των μηνιαίων υποχρεώσεων (30 εκατ. ευρώ) τοποθετείται σε ποσοστό 70% στον Ειδικό Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Tags: 

Έκρηξη σε πολυκατοικία της Καβάλας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που τοποθέτησαν το βράδυ της Τετάρτης αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο πολυκατοικίας στην Καβάλα.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς δύο διαμερίσματα. Στο πέρασμά της η φωτιά δεν άφησε τραυματίες. Στο σημείο κατέφθασε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να καταφέρουν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Το έργο της προανάκρισης έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Tags: 

Έληξε η αποχή των εξεταστών για τα διπλώματα οδήγησης

Την επανέναρξη των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, καθώς η διαδικασία είχε ανασταλεί λόγω αποχής των εξεταστών από τα καθήκοντά τους.
Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:

Tags: 

΄Ανοιξαν οι σιδηροδρομικές γραμμές στην Ειδομένη έπειτα από ένα μήνα

Έπειτα από 30 μέρες που βρισκόταν υπό κατάληψη, άνοιξε σήμερα η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - πΓΔΜ.

Σε επιχείρηση της αστυνομίας, νωρίς το πρωί, ζητήθηκε από τους πρόσφυγες να απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει πάνω στις γραμμές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ένταση και επεισόδια.

Tags: 

Ανοίγει το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά

Την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων (Φαραγγιού Σαμαριάς) σε όλο το μήκος του κεντρικού μονοπατιού την Παρασκευή 15 Απριλίου ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Tags: 

Γυναίκα απειλεί να πέσει από κτήριο στα Χανιά

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα σε γειτονιά των Χανίων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τοπικού καναλιού, μια γυναίκα, περίπου 40 ετών απειλεί να πέσει από κτίριο στην οδό Ρήγα Φεραίου στην περιοχή Αγίου Στεφάνου.

Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία Χανίων η οποία προσπαθεί να την αποτρέψει από το απονενοημένο διάβημα, ενώ έχει κληθεί η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να προσπαθήσει να την απομακρύνει καθώς και το ΕΚΑΒ.

Tags: 

«Θησαυρό» βρήκε ένας μαθητής στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κασσώπης

Ξεχωριστή τύχη είχε ένας μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου. Κατά την ξενάγηση του σχολείου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κασσώπης ο μικρός Λουκάς βρήκε τυχαία ένα αρχαίο νόμισμα.

Το αρχαιολογικό αυτό εύρημα, όπως αναφέρει τοπική εφημερίδα, εντοπίστηκε στον δρόμο προς το αρχαίο θέατρο. Πρόκειται για ένα νόμισμα του 4ου αιώνα π.Χ.

Στις φωτογραφίες που ανήρτησαν οι δάσκαλοι στο Facebook, ο Λούκας παραδίδει στα χέρια των αρχαιολόγων το πολύτιμο εύρημα.

Tags: 

Αποζημιώθηκε ο Κύπριος για τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη στη Μύκονο

Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ και μηνιαία καταβολή 1.000 ευρώ για τουλάχιστον δύο χρόνια θα λάβει η οικογένεια του 32χρονου Κύπριου Βαγγέλη Πέππου ο οποίος εδώ και επτά μήνες βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη τον περασμένο Σεπτέμβριο από υπάλληλο ιδιωτικής ασφάλειας έξω από κέντρο διασκέδασης της Μυκόνου.

Η οικογένειά του κέρδισε αγωγή ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά του 32χρονου από το νοσοκομείο της Λευκωσίας στο εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης Hadassah - IMER στην Ιερουσαλήμ.

Tags: