Δεκέμβριος 2014

Μοναχός στο Άγιο Όρος ο... Μπάμπης ο Φλου!

Την καρδιά του άνοιξε ο πατέρας Προκόπιος, ο οποίος μονάζει τα τελευταία χρόνια στο Άγιον Όρος σε δημοσιογράφο από την ιστοσελίδα Zougla.

Στην συνέντευξη ενός μοναχού, που έμοιαζε πως δεν θα είχε τίποτα πρωτότυπο να πεί, μάθαμε τελικά μετά από τόσα χρόνια ποιος ήταν "Ο Μπάμπης ο Φλού" από το διάσημο ομόνυμο τραγούδι του αγαπημένου τραγουδοποιού Παύλου Σιδηρόπουλου.

Sony: Δεν ήταν λάθος η απόφαση να αποσυρθεί η ταινία Interview

Ο Michael Lynton, εκτελεστικός διευθυντής και πρόεδρος της κινηματογραφικής εταιρείας Sony Pictures Entertainment, με δήλωσή του υποστήριξε την απόφαση της εταιρείας να αποσύρει τη σατιρική ταινία "The Interview", ύστερα από την "κυβερνοεπίθεση" που δέχτηκε. Για την επίθεση αυτή, κατηγορείται η Βόρεια Κορέα.

Ξαναχτύπησε η Μπόκο Χαράμ

Κυρίως γυναίκες και παιδιά απήγαγαν από το χωριό Γκουμσούρι και άλλοι 32 σκοτώθηκαν από τους οπαδούς της Μπόκο Χαράμ στην Νιγηρία.

Η επίθεση αυτή έγινε την Κυριακή αλλά έγινε σήμερα γνωστή πράγμα το οποίο δείχνει για μία ακόμα φορά ότι ο νιγηριανός στρατός αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πάρα πολύ συχνές επιθέσεις από την ισλαμική οργάνωση.

Ατύχημα είχε η Αθηνά Ωνάση με το άλογό της! Το άλογο θανατώθηκε!

Η εγγονή του Έλληνα μεγιστάνα, Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, υπέστη μια σοβαρή πτώση από το άλογό της σε ένα διαγωνισμό στη Γενεύη. Αν και η Αθηνά δεν τραυματίστηκε, δυστυχώς, το άλογό της έπρεπε θανατωθεί.

Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια των προκριματικών γύρων για την 54η CHI, διεθνές τουρνουά άλματος αλόγων στην Ελβετία. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που η Αθηνά Ωνάση de Miranda και η 11χρονη λευκή φοράδα της Camille Z Ad-Zang, έπεσαν.

Διαμαρτύρονται οι Άγγλοι για την αστυνομική βία στις Η.Π.Α.

Την Τετάρτη το βράδυ εκατοντάδες Άγγλοι διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία (die-in, ξαπλώνοντας σαν νεκροί στο έδαφος), για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του Έρικ Γκάρνερ που πέθανε στην Νέα Υόρκη μετά από κεφαλοκλείδωμα που του έκανε αστυνομικός, αλλά και για την αστυνομική βία στις Η.Π.Α. απέναντι σε Αφροαμερικανούς.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Ουέστφιλντ του δυτικού Λονδίνου, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του Λονδίνου. Υπήρχαν όμως και αυτοί που δεν μπόρεσαν να αρκεστούν σε μία ειρηνική διαμαρτυρία και επιτέθηκαν σε καταστήματα του εμπορικού κένtρου.

Αγώνας για τους συνταξιούχους

Έξω από το Υπουργείο Οικονομιών πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα οι συνεργαζόμενες οργανώσεις των συνταξιούχων του Δημοσίου, του ΙΚΑ, των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ, του ΟΑΕΕ, του ΝΑΤ, του ΤΑΕ, του ΟΤΑ.

Το αίτημα της ολονύχτιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα είναι να επανέλθουν ο 13ος και 14ος μισθός. Επίσης όπως αναφέρουν έχουν στείλει επιστολή στον υπουργό Οικονομίας, Γκίκα Χαρδούβελη, ζητώντας συνάντηση.

Πρέπει να αναφερθεί πως μοιράζουν φαγητό στους παρευρισκόμενους. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με καλλιτεχνικές δράσει.

100 ανθρώπινοι εγκέφαλοι εξαφανίστηκαν από το Πανεπιστήμιο του Τέξας

Η συλλογή των 100 διατηρημένων στη φορμόλη εγκεφάλων εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Είχαν μεταφερθεί προσωρινά στο υπόγειο του Πανεπιστημίου, στο κέντρο ερευνών, από το Δημόσιο Νοσοκομείο του Όστιν πριν από 28 χρόνια. Πιστεύεται πως ανάμεσα στους εγκεφάλους βρίσκεται και αυτός του Charles Whitman, ενός κατά συρροή δολοφόνου που το 1966 σκότωσε 16 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας και της γυναίκας του.

Θα τα καταφέρει η wikipedia των ειδήσεων;

Το site τεχνολογικών ειδήσεων slashdot από το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του 90 η wikipedia, προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που διαβάζουμε τις ειδήσεις μας online.

Αν είχατε την δυνατότητα να διαλέξετε, θα διαλέγατε τους γονείς σας;

Τι θα γινόταν αν τα παιδιά μπορούσαν να διαλέξουν τους γονείς τους;

Το "Ορφανοτροφείο" είναι μία Ισπανική ταινία σε σκηνοθεσία του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα, η οποία έχει δώσει τροφή για πολλές συζητήσεις. Το Ορφανοτροφείο, κανονικά, είναι ένα μέρος όπου όσοι ελπίζουν σε ένα παιδί πηγαίνουν και διαλέγουν ένα. Το θα γινόταν όμως αν όλη αυτή η διαδικασία γινόταν από την ανάποδη; Αν δηλαδή μέσα στο "Ορφανοτροφείο" ζούσαν οι υποψήφιοι γονείς και τα παιδιά διάλεγαν ποιοι θα τους μεγάλωναν;

Το αλάτι φάρμακο κατά της ημικρανίας!

Μπορεί να ακούμε όλα τα χρόνια πως το αλάτι κάνει μόνο κακό στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά δεν είναι αλήθεια. Η κατάχρηση του είναι που κάνει κακό και όχι η χρήση του.

Σύμφωνα με μία καινούρια έρευνα, το αλάτι είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ημικρανίες. Αυτός ο επώδυνος πονοκέφαλος, που όσοι τον έχουν ξέρουν πως περνάει πολύ δύσκολα. Εκείνη τη στιγμή θα κάναμε τα πάντα για να απαλλαγούμε άμεσα από έναν τέτοιον οξύ πόνο, κυρίως όταν δεν έχουμε την δυνατότητα να μείνουμε ξαπλωμένοι μέχρι να περάσει.