Μάιος 2014

Κατάρ

Το Κράτος του Κατάρ είναι ένα ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, που καταλαμβάνει τη χερσόνησο Κατάρ, επί της ανατολικής ακτής της Σαουδικής Αραβίας στον Αραβικό ή Περσικό Κόλπο. Έχει έκταση 11.437 km² και πληθυσμό (154η στον κόσμο) 833.285 κατοίκους,σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009. Πλούσιο σε πετρελαιοπηγές, έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλή εισοδήματα στον κόσμο.
Το όνομα, (Qatara), πιστεύεται ότι αναφέρεται στη πόλη της Zubara, ένα σημαντικό εμπορικό λιμάνι στην περιοχή κατά την αρχαιότητα.

Tags: 

Ψύλλος

Ψύλλος είναι η κοινή ονομασία απτέρων εντόμων που ανήκουν στην τάξη Σιφωνάπτερα. Ορισμένοι επιστήμονες χρησιμοποιούν και τον παλαιότερο όρο Αφανίπτερα. Πρόκειται για εξωτερικά παράσιτα που τρέφονται με αίμα θηλαστικών και πτηνών. Επειδή μεταδίδουν ασθένειες, είναι πολύ επικίνδυνα ζώα και καταπολεμούνται με εντομοκτόνα και άλλους τρόπους.

Εθισμός στα πατατάκια …

Λύθηκε το μυστήριο του “γιατί δε μπορεί κανείς να αρκεστεί σε ένα μόνο πατατάκι”! Τα πατατάκια, “πυροδοτούν” στο σώμα την παραγωγή χημικών ουσιών, που μοιάζουν πολύ με αυτές που περιέχονται στην μαριχουάνα και προκαλούν εθισμό, σύμφωνα με επιστήμονες!

Tags: 

Εδώ Λιλιπούπολη

Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980. Η σειρά ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήταν την περίοδο εκείνη υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι. Η εκπομπή θεωρείται στις μέρες μας «θρυλική», τόσο για την πρωτοτυπία και την ποιότητά της, όσο και για την επίδραση της στη γενικότερη περίοδο.
Ο τίτλος αντλεί το όνομα από το κλασσικό βιβλίο Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ, οπου οι Λιλιπούτιοι αναφέρονται ως μικρόσωμοι άνθρωποι.
Δημιουργία

Tags: 

Σάλος από δημοσίευμα που έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας

Μια ανάρτηση σε blog που ούτε ως κακόγουστο αστείο δεν θα μπορούσε να εκληφθεί έχει κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου με αποτέλεσμα ορισμένοι Κρήτες και μη να πιστεύουν τα σενάρια περί ανεξαρτησίας της Κρήτης!

Tags: 

Ομοφυλόφιλος: γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Υπάρχει, τελικά, απάντηση στο ερώτημα; Τι λέει η βιολογία, τι υποστηρίζουν οι επιστήμες της γενετικής και της ψυχανάλυσης; Τι ρόλο παίζει η οικογέ¬νεια; Έλληνες και ξένοι επιστήμονες προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι των αιτιών της ομοφυλοφιλίας, ενώ ένας γκέι άνδρας και μία ομοφυλόφιλη γυναίκα μιλούν για τις ζωές τους.

Tags: 

τα ζώα συννενοούνται…

Οι επιστήμονες, δουλεύοντας πάνω σε αυτό, είναι πεπεισμένοι ότι τα ζώα μιλάνε μεταξύ τους. Παρόλα αυτά όμως, τα ζωάκια, δεν είναι ικανά να συνεννοηθούν τόσο άψογα όπως οι άνθρωποι!

Η γλώσσα είναι η μέθοδος με την οποία ανταλλάσσονται πληροφορίες μεταξύ δύο ζώων. Τα περισσότερα ζώα επικοινωνούν, όχι μέσω της γλώσσας, αλλά μέσω ενστικτωδών συμπεριφορών που μεταβιβάζουν μηνύματα στα άλλα ζώα.

Τα ζώα βγάζουν μία ευρεία ποικιλία από θορύβους, από ένα μελωδικό τιτίβισμα ενός πουλιού μέχρι το ουρλιαχτό ενός λύκου και το ικανοποιημένο γουργούρισμα μίας γάτας.

Tags: 

Ψαραντώνης

Ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) είναι ένας από τους πιο γνωστούς κρητικούς λυράρηδες. Γεννήθηκε το 1942 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης και είναι αδελφός του Νίκου Ξυλούρη και του Γιάννη Ξυλούρη.
Ο ίδιος είναι μια ξεχωριστή μορφή της κρητικής μουσικής, διαθέτει μία φωνή με ιδιαίτερη χροιά και προσωπικό ύφος στο παίξιμο της λύρας και των άλλων παραδοσιακών οργάνων.

Tags: 

Φορολογική δήλωση Σ.Κόκκαλη

Με ανακοίνωσή του που εξέδωσε πριν από λίγο ο Σωκράτης Κόκκαλης απαντά στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει δηλώσει εισοδήματα μόλις 26.871,11 ευρώ στην εφορία, κάνοντας λόγο για παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Τι αναφέρει η ανακοίνωσή του:

«Άρθρο του τεύχους Ιανουαρίου του περιοδικού UNFOLLOW, το οποίο ήδη αναπαράγεται από διάφορα ΜΜΕ, αναφέρει ότι, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσής μου για το οικονομικό έτος 2012, το δηλωθέν ατομικό εισόδημά μου ανήλθε σε 26.871,11 ευρώ.

Tags: 

Νεράιδες

Οι Νεράιδες είναι γυναίκες λεπτές, ψηλές, με μακριά ξανθά ή ακόμα και πράσινα μαλλιά. Αυτές συχνάζανε σε διάφορα μέρη και περισσότερο τις βρίσκει κανείς να κάθονται κάτω από τις συκιές ή τις καρυδιές. Το καλοκαίρι τους αρέσει πολύ να πηγαίνουν στ’ αλώνι, όπου αλωνίζουν οι αγρότες και να τους πειράζουν. Οι Νεράιδες έχουν και άνδρες αλλά δεν τους αγαπάνε και τόσο πολύ. Όταν θα γεννήσουν το παιδί τους, τους ξεχνάνε. Ορισμένες μέρες έχουν και κακίες μέσα τους. Ενώ θέλουν να κάνουν καλό, έχει φορές που θέλουν να κάνουν κακό.

Tags: 

Σελίδες