3.000 νεκροί μετανάστες στη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο

Δυστυχώς, το πρόβλημα με τους πρόσφυγες στην Μεσόγειο κλιμακώνεται όσο εντείνονται οι μάχες στη μέση Ανατολή, με τον αριθμό των καταγεγραμμένων θανάτων από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα, να φτάνει στον αριθμό ρεκόρ 3.000.

Τα ανατριχιαστικά αυτά στοιχεία τα έδωσε στην δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Σύμφωνα με αυτά, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους καθημερινά, στα νερά της Μεσογείου, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Στην μεγάλη πλειονότητά τους οι μετανάστες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους είτε από πνιγμό, από ασφυξία, από πείνα ή από το κρύο, προέρχονταν από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Πριν λίγες μέρες, συγκινηθήκαμε όλοι από την περιπέτεια της μικρούλας, που έχασε της γονείς της κι εκείνη γλύτωσε χάρη στις προσπάθειες μιας 18χρονης. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τα πολύνεκρα ατυχήματα στις Ιταλικές ή τις Ελληνικές ακτές.

Πάντως, όπως είπε και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, είναι ένα συλλογικό ευρωπαϊκό πρόβλημα, και δεν γίνεται να το αφήσουν να το λύσουν μόνες τους οι χώρες που πλήττονται. Ευχή όλων, να σταματήσει αυτό το αίσχος!