Χωρίς τέλος η φρίκη με τους αποκεφαλισμούς των Τζιχαντιστών

Όλα δείχνουν πως σε άλλον ένα αποτρόπαιο αποκεφαλισμό προχώρησαν οι Τζιχαντιστές. Μετά την απειλή τους προς την Γαλλία, προχώρισαν στον αποκεφαλισμό του εικονιζόμενου, 55χρονου Γάλλου Hervé Pierre Gourdel, ο οποίος απήχθη όταν έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας.

Οι εξτρεμιστές είχαν δώσει περιθώριο 24 ωρών στην Γαλλία, ζητώντας από τη χώρα να μη προβεί σε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Στο βίντεο της προειδοποίησης, ο Gourdelφαίνεται πως είπε: «Με κρατούν ως όμηρο και θα σας παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε (Φρανσουά Ολάντ) να κάνετε ότι μπορείτε, με βάση την εξουσία που έχετε, για να με βγάλετε από αυτή την δυσάρεστη θέση. Σας ευχαριστώ».

Και αυτή η εκτέλεση, η οποία έγινε πιθανότατα από Αλγερινούς εξτρεμιστές που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, έγινε γνωστή με ένα βίντεο το οποίο ανάρτησαν και πάλι στο Διαδίκτυο. Αυτή τη φορά το βίντεο είχε τον τίτλο «Μήνυμα αίματος στη γαλλική κυβέρνηση». Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ερευνά την αυθεντικότητά του βίντεο.