Υπό εξέταση οι εμβολιασμοί στο σπίτι

Εξετάζεται ένα σχέδιο που ορίζει τον εμβολιασμό ατόμων στην ηλικιακή ομάδα 80-89, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό του πρωθυπουργού Άκη Σκέρτσου.

Μιλώντας στην κρατική ERT TV την Τρίτη, ο Σκέρτσος σημείωσε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στην Ελλάδα είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος και τόνισε ότι «μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα», αναφερόμενος στο σχέδιο εμβολιασμού στο σπίτι. Πρόσθεσε ότι η πρώτη δόση των εμβολίων έχει ήδη χορηγηθεί στο 25% του πληθυσμού και ότι το 10% έχει επίσης ολοκληρώσει και τα δύο, προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιών επιταχύνεται.

«Χιλιάδες 30+ κάνουν κρατήσεις ραντεβού», είπε, προβλέποντας ένα τείχος ασυλίας στο τέλος του καλοκαιριού. «Βλέπουμε ήδη μια κλιμάκωση στα νοσοκομεία», είπε.

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr ανοίγει την Τετάρτη για προγραμματισμό ραντεβού για άτομα ηλικίας 40 έως 44 ετών που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο AstraZeneca.

Εν τω μεταξύ, η τελευταία δειγματοληψία λυμάτων επιβεβαίωσε την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα.

Οι υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν 3.313 νέες περιπτώσεις Covid-19 (από 76.844 τεστ) σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 1.581 ήταν στην Αττική, 418 στη Θεσσαλονίκη και 89 στη Λάρισα.

Υπήρξαν 92 θάνατοι ασθενών που είχαν μολυνθεί με τον κορονοϊό, έναν από τους υψηλότερους αριθμούς που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τρίτου πανδημικού κύματος. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών την Τρίτη το μεσημέρι ήταν 813.