Το έκανε το θαύμα του ο Πούτιν στην Κίνα με την πρώτη κυρία!

Στο πλαίσιο της συνόδου των χωρών του Ειρηνικού στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, βρέθηκαν όλοι οι μεγάλοι ηγέτες, όπως ο Ομπάμα, ο Πούτιν, ο ηγέτης της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, κ.α.

Το κρύο ήταν αρκετό, λόγω της εποχής και του γεωγραφικού πλάτους. Έπρεπε όμως να βγουν έξω από τις πολυτελείς ζεστές αίθουσες, για μία υπαίθρια εκδήλωση. Όπως ήταν λογικό για μια τέτοια κοσμική εκδήλωση, οι γυναίκες φορούν πιο ελαφριά ρούχα. Έτσι και η πρώτη κυρία της Κίνας, Πενγκ Λιγουάν, σύζυγος του Σι Τζινπίνγκ, η οποία φορούσε ένα κομψότατο αλλά ελαφρύ φόρεμα.

Ο Σι Τζινπίνγκ ήταν απασχολημένος καθώς μιλούσε με τον Μπαράκ Ομπάμα κι έτσι, ο πάντα τζέντλεμαν Ρώσος πρόεδρος, έκανε αυτό που θεώρησε σωστό: πήρε μία κουβέρτα και την τύλιξε!

Έκπληκτη η πρώτη κυρία χαμογέλασε ευγενικά, κράτησε για λίγο την κουβέρτα, αλλά την έδωσε σχεδόν αμέσως σε έναν από τους φύλακες, που είχε ήδη πλησιάσει σε κατάσταση επιφυλακής. Αυτό που δεν ήξερε ο Πούτιν, είναι πως αυτό θεωρείται μεγάλη προσβολή για τον σύζυγό της στην Κίνα και άθελά του, προκάλεσε ένα μίνι σκάνδαλο.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν αστραπιαία στο κινεζικό Διαδίκτυο με διάφορα σχόλια, που όμως δεν κράτησαν πολύ: Οι φωτογραφίες και το βίντεο με τον ιπποτισμό του ρώσου προέδρου εξαφανίστηκαν γρήγορα από το κινεζικό διαδίκτυο.