Συνελήφθη 26χρονος Βραζιλιάνος επειδή δολοφόνησε 39 ανθρώπους

Ο Thiago Henrique Gomes da Rocha, 26 χρονών, από την επαρχία Goiania στη Βραζιλία, συνελήφθη και ομολόγησε πως σκότωσε 39 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένα 14χρονο κορίτσι. Όταν ρωτήθηκε από τις αρχές, είπε πως το έκανε για να κατευνάσει την οργή που ένιωθε μέσα του!

Ο Gomes da Rocha εργαζόταν ως υπάλληλος εταιρείας security. Η μέθοδός του ήταν η εξής: πήγαινε στο σημείο επίθεσης με τη μοτοσικλέτα του, φώναζε "ληστεία" ώστε τα θύματά του να ακινητοποιηθούν και μετά τα πυροβολούσε. Το νεαρότερο θύμα του ήταν ένα κορίτσι ηλικίας 14 ετών, το οποίο σκότωσε σε ένα πάρκο τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο 26χρονος μανιακός δολοφόνος, μένει ακόμα με τη μητέρα του στην πρωτεύουσα της επαρχίας Goiania. Συνελήφθη την Τρίτη έπειτα από συντονισμένη δράση των Αρχών, όταν η τοπική κοινωνία εξέφρασε φόβους για την αύξηση των θυμάτων σε περιοχή γύρω από το πάρκο της πόλης.

Τον Gomes da Rocha τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί επειδή οδηγούσε μοτοσικλέτα με κλεμμένη πινακίδα. Πρόβαλε αντίσταση και έτσι τον συνέλαβαν. Στο σπίτι του βρήκαν μαχαίρια, ένα σφυρί, χειροπέδες, πλήθος κλεμμένων πινακίδων και το όπλο των φόνων, έναν 38άρι περίστροφο.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε τα 39 (!) εγκλήματά του. Οπως είπε στους αστυνομικούς, σκότωνε για να κατευνάσει την «οργή που ένιωθε πάντα». Όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη επιχείρησε να αυτοκτονήσει μέσα στο κελί του κόβοντας τις φλέβες του με ξυραφάκι.