Ομόρφυναν την πόλη και έβγαλαν λεφτά απ' αυτό!

Μια σειρά από παγκάκια με θέμα το βιβλίο, έχουν σχεδιαστεί για να απεικονίζουν Λονδρέζικα έργα κλασσικής λογοτεχνίας. Η πώληση τους έχει συγκεντρώσει μεχρι στιγμής περισσότερα από 350.000 ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

50 παγκάκια απ αυτά, κοσμούσαν την πρωτεύουσα της Βρετανίας καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, τα παγκάκια βγήκαν προς πώληση από σε συνεργασία με τους πιο γνωστούς ατζέντηδες τέχνης. Έτσι και γιόρτασαν την λογοτεχνική ιστορία του Λονδίνου, και συγκεντρώνουν χρήματα για την ενίσχυση του έργου του NLT, που ασχολείται με τη βελτίωση του αλφαβητισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το παγκάκι που πουλήθηκε πιο ακριβά κόστησε στον αγοραστή του 12.000 ευρώ. Ένα παγκάκι με θέμα τον James Bond, ζωγραφισμένο από τον Freyja Dean, και ένα παγκάκι με θέμα το War Horse, ζωγραφισμένο από τον Gerard, κόστισαν 11.000 ερώ το κάθε ένα.

Ένα παγκάκι αφιερωμένο στο Neverwhere του Neil Gaiman, όπως έχει επιλεγεί με ψηφοφορία των αναγνωστών της Guardian, σχεδιάστηκε από τον Chris Riddell, και πουλήθηκε προς 7.000 ευρώ. Το παγκάκι Neverwhere έχει περάσει το καλοκαίρι στο φουαγιέ των γραφείων της Guardian στο Kings Place, του Λονδίνου, όπου έγινε τόπος προσκυνήματος για τους λάτρεις του συγγραφέα φαντασίας. Μάλιστα ένας νεαρός έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του σε αυτό το παγκάκι.