Μουσταφά Ακιντζί: Θα πρέπει μια ζωή να είμαστε το παιδί της Τουρκίας;

Ο νέος πρόεδρος του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο είναι ο Πόλεμος δηλώσεων εικονιζόμενος, Μουσταφά. Ο Ακιντζί φαίνεται πως είναι ένας μετριοπαθής αριστερός που υποσχέθηκε πως θα πιέσει για μια ειρηνική λύση στην εθνικά χωρισμένη Κύπρο.

Ο Μουσταφά Ακιντζί έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την θητεία του, αφού σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και Ακιντζί, σχετικά με την φύση των σχέσεων τους.

Πρόσφατα δε δήλωσε πως η σχέση του ψευδοκράτους με την Τουρκία θα πρέπει να είναι «Μια σχέση αδερφού με αδερφής και όχι μια σχέση μητέρας πατρίδας με «μωρό πατρίδα»

Ο Ερντογάν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για το αν εγκρίνει τα λεγόμενα Ακιντζί. «Ακούει τι λέει;! Ακόμα και δουλεύοντας μαζί σαν αδέρφια προϋποθέτει όρους. Πληρώσαμε υψηλό τίμημα στην Βόρεια Κύπρο. Δώσαμε μάρτυρες και συνεχίζουμε να πληρώνουμε ένα τίμημα. Για την Τουρκία η Βόρεια Κύπρος είναι το μωρό μας. Θα συνεχίζουμε να την βλέπουμε όπως μια μάνα το παιδί της».

Ο Ακιντζί έδινε εκείνη την στιγμή ζωντανή συνέντευξη στο CNN Turk που διεκόπει για να μεταδοθεί η συνέντευξη Τύπου του Ερντογάν. Μόλις ο Τουρκοκύπριος ηγέτης άκουσε τον Ερντογαν δήλωσε σε έντονο ύφος: « Δεν θέλει η Τουρκία να δει το παιδί της να μεγαλώνει; Θα πρέπει μια ζωή να είμαστε παιδί;» Πρόσθεσε δε πως ότι όσα είπε «τα άκουσαν όχι μόνο τα αυτιά του αλλά και η καρδιά και το μυαλό του»

Ευθύς αμέσως ο Ακιντζί έδωσε τέλος στην συνέντευξη, λέγοντας πως είχε τηλεφώνημα από τον Ερντογάν.