Μια τεράστια μηχανή για το γιο του

Ένας Κινέζος μηχανικός αποφάσισε να αφήσει την εργασία του, προκειμένου να φτιάξει μια μηχανή τεράστιων διαστάσεων για τον γιο του.
Ο Ζανγκ Γιαλί από την Τζίλιν Σίτι ξεκίνησε την προσπάθεια του πριν τρεις μήνες. Ήθελε να κάνει ένα δώρο έκπληξη στο παιδί του, Ζανγκ Γουένζχονγκ. Ο τελευταίος αγαπάει πολύ τα κινούμενα σχέδια και ασχολείται με τη ζωτικότητα, εργαζόμενος ως καλλιτέχνης στη Σένζεν.
«Το παιδί μου είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Λείπει πολύ σε μένα και τη γυναίκα μου και ήθελα να του κάνω δώρο αυτή τη μηχανή για να τον εμπνεύσω. Η ζωτικότητα είναι η τέχνη της υπερβολής. Έτσι, σκέφτηκα πως αυτή η τεράστια μηχανή θα είναι το τέλειο δώρο», σχολίασε ο πατέρας του.
Σύμφωνα με τον ίδιο το κόστος υπολογίζεται στις 2.000 λίρες. Η μηχανή ζυγίζει έναν τόνο και έχει ύψος 3,2 μέτρα και μήκος 5,5 μέτρα. Χρησιμοποίησε δύο ρόδες από εκσκαφέα. Έχει δημιουργήσει δύο σειρές καθισμάτων, που χωρούν οκτώ άτομα, χρησιμοποιώντας κομμάτια από παλιούς καναπέδες.
Πάντως, η γυναίκα του Μέι Γιανχούα μόνο χαρούμενη δεν είναι: «Είμαστε φτωχή οικογένεια και ο άντρας μου όχι μόνο παράτησε τη δουλειά του, αλλά σπατάλησε και τις οικονομίες μας για αυτό το πράγμα. Αν και μαλώσαμε αρκετές φορές για αυτό, το γεγονός πως πρόκειται για δώρο στον γιο μας και η επιμονή του με έπεισαν», ήταν το σχόλιο της.
Η προσπάθεια του περήφανου πατέρα δεν σταματάει εδώ, αφού τώρα ψάχνει εθελοντές που θα τον βοηθήσουν να οδηγήσει την τεράστια μηχανή μέχρι τη Σενζέν, για να την παραδώσει προσωπικά στο παιδί του, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Tags: