Μέχρι το 2050 τα Γαλλικά θα είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα...

...ή έτσι τουλάχιστον έτσι λέει μία καινούρια έρευνα.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κάποιοι έλεγαν πως τα Γαλλικά θα γίνουν διεθνής γλώσσα. Πως οι γαλλόφωνες περιοχές στην Αφρική, και όχι μόνο, επεκτείνονται παγκοσμίως. Νέα έρευνα ήρθε να μας πεί πως μέχρι το 2050 το μεγαλύτερο γεωγραφικό κομάτι της υφηλίου θα μιλά πια την Γαλλική.

Η έρευνα έγινε από την Γαλλική Τράπεζα Επενδύσεων Natixis, και λέει πως έως τότε θα υπαρχουν πάνω από 750 εκατομμύριαγαλλόφωνοι. Κι αυτό κυρίως γιατί ο πλυθισμός στις γαλλόφωνες περιοχές αυξάνει ραγδαία το τελευταίο διάστημα, ειδικά το υποσαχάριο τμήμα της. Αναμένουν δηλαδή να τριπλασιάσει τον σημερινό πληθυσμότων 220 εκατομμυρίων.

Η μελέτη όμως, έχει και τους επικριτές της. Το Forbes ρώτησε την Natixis αν μετρούν ως γαλλόφωνοι όλοι οι κάτοικοι των χωρών όπου η γαλλική είναι η επίσημη γλώσσα. Κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί, καθώς οι περιοχές αυτές έχουν τις δικιές τους επίσημες γλώσσες.

Η απάντηση ήταν πως αυτό αφορά 32 κράτη, όπου τα γαλλικά είναι η επίσημη γλώσσα και εδώ οι προβλέψεις είναι πράγματι εντυπωσιακές. Οι επικριτές δεν λαμβάνουν υπόψη τη συνύπαρξη των γλωσσών, η οποία είναι η πραγματικότητα σε πολλές χώρες.Τέλος είπαν πως έως τότε τα αγγλικά θα παραμείνουν η πιο χρησιμοποιούμενη γλώσσα μέχρι το 2050.