Λι Κετσιάνγκ: "Σε περιμένουμε στην Κίνα"

Ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους Λι Κετσιάνγκ απεύθυνε πρόσκληση στον νεοεκλεχθέντα έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, να επισκεφθεί την Κίνα.

Ο Λι Κετσιάνγκ δεσμεύτηκε έναντι της ελληνικής κυβέρνησης πως θα εργαστεί για την επέκταση και εμβάθυνση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα. Σύμφωνα μάλιστα και με καλά ενημερωμένες κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε και η αποστολή κυβερνητικού κλιμακίου από την Ελλάδα στην Κίνα, με σκοπό την προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για το πως θα μπορέσουν να εμβαθύνουν την οικονομική, εμπορική και πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών. Ο Λι Κετσιάνγκ διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα πως υπάρχει ενδιαφέρον από κινεζικές επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ εξετάστηκε και η επέκταση των δραστηριοτήτων κινεζικών επιχειρήσεων και σε άλλους τομείς.

Τέλος, τονίστηκε, η ανάγκη αναβάθμισης των εργασιακών σχέσεων στις κινεζικές επιχειρήσεις, που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, καθώς και η συνεργασία τους με ελληνικές εταιρείες.