Κέικ φρούτων του 1941 πουλήθηκε έναντι 525 δολαρίων

Το ποσό των 525 δολαρίων αποφάσισε να διαθέσει ένας άνδρας από την Αριζόνα, προκειμένου να αγοράσει ένα κέικ φρούτων του 1941! Η αγοροπωλησία έγινε από το ίντερνετ, μέσω εταιρείας από το Οχάιο.Τα λεφτά από τη δημοπρασία θα πάνε σε άστεγους που ζουν στο νοτιοδυτικό Οχάιο. Η Elite Estate Group που έκανε τη δημοπρασία μέσω του ιδιοκτήτη της Λάρι Τσέινι, ανακοίνωσε πως ο αγοραστής του κέικ, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, αγόρασε το κέικ, θέλοντας προφανώς να επενδύσει σε κάτι σπάνιο. Άλλωστε, πολύ δύσκολα κάποιος θα τολμήσει να φάει ένα κέικ 70 ετών, όσο καλά σφραγισμένο και διατηρημένο να ήταν.[ad#ad-1]Το κέικ είχε φτιαχτεί το 1941 από την εταιρεία Κρόγκερ. Τελικά, το 1971 επιστράφηκε στην εταιρεία χωρίς να έχει ανοιχτεί. Το γλύκισμα είχε μείνει στο σπίτι του Φρανκ Μπέιτς, διευθυντή της αποθήκης της Κρόγκερ, μέχρι που ο γιος του τον βοήθησε να το ξεφορτωθεί.
Η αρχική ιδέα ήταν το κέικ να πουληθεί σε κάποιον ντόπιο, όμως, η δημοσιότητα του γεγονότος προκάλεσε τηλεφωνήματα από πολλές πολιτείες και χώρες του εξωτερικού (Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Ιαπωνία). Μάλιστα, ακόμα και μια μέρα μετά το πέρας της δημοπρασίας, υπήρχαν τηλεφωνήματα με προσφορές άνω των 1.000 δολαρίων.
Όταν επιστράφηκε το κουτί με το κέικ είχε μαζί και ένα σημείωμα, που έγραφε πως το πακέτο ταξίδεψε χιλιάδες μίλια για 30 χρόνια και δοκιμάστηκε σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Tags: