Θετικό πρόσημο για τις ρεζέρβες του Παναθηναϊκού

 

Μολονότι είχε ευκαιρίες και δοκάρι με τον Πετρόπουλο, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 σε φιλικό παιχνίδι με την Ανόρθωση στην Κύπρο. Ο Φερέιρα έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες με λίγα ή καθόλου λεπτά συμμετοχής με τον Φορναρόλι να δείχνει καλά στοιχεία, τον Πίντο να είναι σταθερός στην άμυνα και τον Μπαρμπαρούση κινητικό, αλλά να θέλει ακόμη δουλειά. Δραστήριος ο Πετρόπουλος, σταθερός ο Βιτόλο, καλή εμφάνιση από τους νεαρούς Τριανταφυλλόπουλο και Λαγό.

 

Με αρκετές απουσίες ενδεκαδάτων παικτών αγωνίστηκαν οι πράσινοι, καθώς ο τεχνικός του Τριφυλλιού δεν είχε στην διάθεσή του, τους διεθνείς Καρνέζη, Κατσουράνη, Χριστοδουλόπουλο, Βύντρα, Μαυρία, Σπυρόπουλο, Βελάσκες, ενώ προφύλαξε και τον Μπουμσόνγκ που είχε κάποιες ενοχλήσεις.
Ο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Κοτσόλη κάτω από το γκολπόστ (φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού απόντος των Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνη), τον Σεϊταρίδη δεξιά, τους Πίντο, Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Λαγό δεξιά, τους Βιτόλο-Μαρίνο αμυντικά χαφ, τον Σισοκό αριστερό εξτρέμ, τον Μπαρμπαρούση δεξί και τον Φορναρόλι πίσω από τον προωθημένο Πετρόπουλο.
Οι πράσινοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 9ο λεπτό, με τον Μαρίνο να κάνει την κάθετη στον Πετρόπουλο, ο οποίος γύρισε ωραία το σώμα του και έπιασε το δυνατό σουτ, με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό αργότερα, νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Σισοκό να εκτελεί το κόρνερ και τον Τριανταφυλλόπουλο να πιάνει την κεφαλιά, που έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Λαμπάν, σώζοντας την εστία της Ανόρθωσης.
Νέα καλή στιγμή για τους πράσινους στο 19ο λεπτό με τον Φορναρόλι να σουτάρει δυνατά και τον Μάστρου να αποκρούει με δυσκολία, διατηρώντας το 0-0. Στο 25' ήταν η σειρά του Μαρίνου να δοκιμάσει το πόδι του από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.
Η Ανόρθωση απείλησε για πρώτη φορά στο 29', όταν ο Αντιτς έβγαλε τη σέντρα και ο Ρονκάτο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Κοτσόλη, που ήταν σε ετοιμότητα.
Στο 36' από κάθετη του Φορναρόλι στον Σισοκό, αυτός έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Πετρόπουλου πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του ελληνα επιθετικού στο 40', ύστερα από ατομική προσπάθειθα που επιχείρησε. Παρότι οι πράσινοι ήταν ανώτεροι και έκαναν ευκαιρίες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.
Με την έναρξη της επανάλεψης, ο Φερέιρα πέρασε τον Καπίνο στη θέση του Κοτσόλη, τον Φουρλάνο στη θέση του Σεϊταρίδη και τον Ζέκα στη θέση του Σισοκό. Ο Μαρίνος πέρασε δεξί μπακ, ο Φουρλάνος πήγε στα χαφ δίπλα στον Βιτόλο, ο Ζέκα πήγε δεξί εξτρέμ με τον Μπαρμπαρούση να έρχεται αριστερά.
Η Ανόρθωση δεν έκανε κάποια αλλαγή, αλλά απείλησε πρώτη στο 46' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οχαγιόν, που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Καπίνο. Οι πράσινοι "απάντησαν" στην ευκαιρία των Κύπριων στο 53', με τον Φουρλάνο να εκτελεί το φάουλ και τον Φορναρόλι να πετάγεται και να βάζει την προβολή στέλοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι. Στο 65' ο Τοτσέ πέρασε στη θέση του Μπαρμπαρούση, με τον Ισπανό να παίζει δίδυμο στην επίθεση με τον Πετρόπουλο και τον Φορναρόλι να έχει έρθει αριστερά. Στο 73' ο Φορναρόλι έπιασε το δυνατό σουτ με τον Μάστρου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Ανόρθωση: Μάστρου, Αντιτς, Πάουλο Ζόρζε (65' Κόλιν), Ιλιτς, Μποαβεντούρα, Λαμπάν (57' Σπαντάτσιο), Αλέξα, Οχαγιόν (57' Β. Σιελής, 86' Ανδρέου)), Ρονκάτο (84' Λοϊζίδης), Ρέζεκ, Ζούλα (65' Οκκάς).Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (46' Καπίνο), Σεϊταρίδης (46' Φουρλάνος), Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο, Μαρίνος, Βιτόλο, Μπαρμπαρούσης (65' Τοτσέ), Σισοκό (46' Ζέκα), Φορναρόλι (79' Κουσίδης), Πετρόπουλος.