Η Ιταλία νομιμοποιεί μόνιμες σχέσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα με τη νομιμοποίηση των σχέσεων των ομοφυλόφιλων συντάσσοντας ένα σχέδιο νόμου, το οποίο όμως δεν θα προβλέπει υιοθεσία παιδιών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες της εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα", η Ιταλική κυβέρνηση πήρε εντολή από τον Μόντι να λυθεί το πρόβλημα της αναγνώρισης των μόνιμων σχέσεων των ομοφυλοφίλων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει προς έγκριση μέχρι τα τέλη του μήνα στο υπουργικό συμβούλιο και θα βασίζεται στο γερμανικό μοντέλο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διαρροές, δεν θα γίνεται αναφορά στην λέξη "γάμος" και δεν θα επιτρέπεται η υιοθεσία παιδιών από μέρους των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Δεν έχουμε πληροφορίες για το τι γίνεται με τα βιολογικά παιδιά του ενός από τους δύο, αλλά λίγη υπομονή και θα το δούμε. Σε ό,τι αφορά όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα και υποχρεώσεις, δεν θα υπάρχει, ουσιαστικά, καμία διαφορά από τον θεσμό του γάμου.

Οι οργανώσεις ελπίζουν πως πλέον οι πιθανότητες για την επίλυση ενός θέματος που απασχολεί εδώ χρόνια της κοινωνία της Ιταλίας είναι μεγάλες. Κυρίως μετά την πρόσφατης αλλαγής της στάσης και του Βατικανού επί του θέματος, που αναγνώρισε την αξία από ανθρώπινης και πρακτικής απόψεων των δεσμών των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Εν αναμονή λοιπόν των γεγονότων.