Ετοιμος για το ντεμπούτο ο Ρέι

γράφει: Θοδωρής Κατσαρογιάννης

 

Ο Τζόναθαν Ρέι δηλώνει πανέτοιμος για το επικείμενο ντεμπούτο του στο MotoGP με την εργοστασιακή ομάδα της Honda στο Μιζάνο.

 

Ο βρετανός αναβάτης του World Superbike πρόκειται να οδηγήσει την RC213V στα GP Σαν Μαρίνο και Αραγονίας, αντικαθιστώντας τον Κέισι Στόνερ, ο οποίος έκανε εγχείρηση στον αστράγαλο μετά το ατύχημά του στην Ιντιανάπολις.
"Για μένα είναι ένα μεγάλο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, απλώς και μόνο να αγωνιστώ στο MotoGP", τόνισε ο Ρέι.
"Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να αντικαταστήσω τον Κέισι. Βλέπω αυτή την ευκαιρία ως ένα μεγάλο δώρο από τη Honda.
"Ηταν πολύ καλό που κάναμε τρεις μέρες δοκιμών με τη μοτοσικλέτα και σίγουρα το πρωί της Παρασκευής θα είναι λιγότερο χαοτικό".
Ο Ρέι έκανε σταθερή πρόοδο κατά τη διάρκεια των δοκιμών, πλησιάζοντας στα 1,8 δευτερόλεπτα τον Ντάνι Πεντρόσα την τελευταία ημέρα.
Ο ισπανός, από την πλευρά του, θα προσπαθήσει να μειώσει κι άλλο το προβάδισμα των 13 βαθμών που έχει ο Χόρχε Λορένθο στη μάχη του τίτλου, κυνηγώντας το χατ-τρικ στις νίκες μετά τους θριάμβους του σε Ιντιανάπολις και Μπρνο.
"Ελπίζω η δουλειά που κάναμε στις δοκιμές με την ανάρτηση και τα ηλεκτρονικά, να μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε δυνατά το τριήμερο στο Μιζάνο", ανέφερε ο Πεντρόσα.
"Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και να επικεντρωθούμε πάνω στην απόδοση της μοτοσικλέτας και στη δική μου οδήγηση, ώστε να κλείσουμε κι άλλο τη διαφορά στο πρωτάθλημα".